Hírek, beszámolók

A Fejedelem musical a Pécsi Szabadtéri Játékokon

Két alkalommal, június 22-én és 23-án látható A Fejedelem című musical a Pécsi Szabadtéri Játékok keretében a Káptalan utcai szabadtéri színpadon.

A Fejedelem című produkció a második olyan történelmi tárgyú mű, melyet Moravetz Levente íróként is jegyez. Az ezt megelőző Zrínyi 1566 című musical zenéje is a Balásy SzabolcsHorváth Krisztián szerzőpáros nevéhez fűződik. Moravetz Levente szerint igenis van igény a magyar történelmet, annak jelentős alakjait bemutató zenés színházi előadásokra. Különösen igaz ez II. Rákóczi Ferenc esetében, akire még napjainkban sem gondolunk történelmi szerepének megfelelően. A musicalt, mely főhajtás a Rákóczi szabadságharc 300. évfordulójának tiszteletére, az elmúlt esztendőben mutatták be Egerben. Főbb szerepekben Kelemen Csaba, Sasvári Sándor, Dévényi Ildikó, Beleznay Endre, Vermes Tímea, és Herczeg Flóra láthatók. Közreműködnek a G.G. Tánc Eger táncművészei.

Jegyek június 1-től a 72/210-197-es telefonszámon, a szervezes@pecsinyariszinhaz.hu e-mail címen, vagy online, a http://www.pecsinyariszinhaz.hu/jegyek oldalon vásárolhatók.

Az Agria Játékok Közhasznú Nonprofit Kft. és az egri Gárdonyi Géza Színház közös produkcióját idén nyáron még Kassán (július 25.), Egerben (július 28.), és Sárospatakon (augusztus 25.) is láthatja a közönség.

Kapcsolódó tartalmak

A Tánc Világnapja – Interjú Sárkány Zsolttal

Buchmann-Horváth Emese

Toldi (RaM Colosseum)

Schmidt Barbara

Sakk – Interjú Kiss Ernő Zsolttal

oldadmin

Gönczi Gábor – új Fáraó a Józsefben

Nagy Péter

Musical fesztivál a Budapest Arénában

Vincze Dániel