Hírek, beszámolók

A Szépség és a Szörnyeteg 300. előadása az Operettszínházban

A 2005-ben bemutatott Disney-musical május 17-én háromszázadszor lesz látható a Budapesti Operettszínház előadásában. A művészek és Böhm György rendező meglepetésekkel készülnek a jeles alkalomra.

A Szépség és a Szörnyeteg című családi musical a Disney egyik legsikeresebb, legelbűvölőbb meséjéből készült, az első olyan animációs filmből, amelyet Oscar-díjra jelöltek a Legjobb film kategóriájában. A film a Legjobb filmzene – amely azonos a musical zenéjével – és a Legjobb betétdal kategóriában két Oscar-, és különböző kategóriákban öt Grammy-díjat kapott. A New York-i Broadway-n a siker akkora volt, hogy az 1994-es bemutató után 13 évig volt műsoron a darab.

Az Operettszínházban 2005 óta futó családi musical kerek jubileumhoz érkezik a jövő héten, hiszen több mint hét év alatt háromszázadszor gördül fel a függöny Belle-nek, a Szörnyetegnek és társaiknak.
Nem csak a Budapesti Operettszínházban volt azonban látható a musical, már több turnén vett részt a társulat Németországban, amely idén nyáron és ősszel, valamint a következő évadban sem lesz másképp. Ismét külföldre utaznak hosszabb-rövidebb vendégjátékra, úti céljaik között szerepel többek között Drezda, Mannheim, München, Frankfurt és Bécs.

Az ünnepi előadáson a meglepetések mellett jelen lesznek korábbi szereplők is, érdemes tehát jegyet váltani erre a különleges alkalomra.

forrás: operettszinhaz.hu

Kapcsolódó tartalmak

Különleges konferencia a Magyar Operett Napján

Buchmann-Horváth Emese

Jövő évi lemezmegjelenés, márciusi lemezbemutató koncert

oldadmin

Ghost – Interjú Vágó Bettivel

Buchmann-Horváth Emese

Amerikában is siker a Mamma Mia!

admin

Mamma Mia! premier – Gallusz N., Nagy B., Muri E., Kiss E. Zs. (Madách Színház, 2014. szeptember 26.)

Czibulka Stella