VLM Header VLM Webshop Viva la Musical! - Fedezd fel!
SNI FB TW YT

ISMÉT SOKAN LÁTOGATTAK EL A PESTI BROADWAY FESZTIVÁLRA

Már péntek délután megtelt a Nagymező utca az Operettszínház sztárjaira várakozó tömeggel. Ekkor kezdődött a Magyar sztárszerzők maratonja, melyben operettslágerek és magyar szerzők musicaljei is helyet kaptak. A 2011/2012-es évadban bemutatásra kerülő Szörényi mű, a Veled, Uram!  itt 'debütált', hiszen a főszereplők, többek között Sasvári Sándor, Feke Pál és Vágó Bernadett mindnyájan dalpremierrel készültek.

Szombat délután még több ember látogatott ki a fesztiválra. Kora délután a Musicalmesék előadása várta a családokat, illetve a Lévay Szilveszter Nemzetközi Énekverseny díjazottjai is bemutatkoztak. Fél hatkor ismét az eljövendő évad bemutatóin volt a sor, érezhetően nagy érdeklődéssel várta a hallgatóság a bemutatás előtt álló műveket. A péntekihez képest kibővített és más szereposztásban felálló Veled, Uram! blokk mellett az Ördögölő Józsiás, a Cigányszerelem és a Marica grófnő című előadások dallamai pezsdítették fel a közönséget.

A Sopronban és az Operettszínház falain belül is bemutatott Miss Saigont pedig ismerős szeretettel üdvözölte a publikum. Kerényi Miklós Máté, Bordás Barbara, Dolhai Attila, Vágó Zsuzsi és Szabó P. Szilveszter varázsolták a színpadra a musical drámai vagy éppen komikus jeleneteit.

A fesztivál második napján az Operettszínház művészeinek egyéni bemutatkozását is meg lehetett tekinteni. Szólólemezéről énekelt többek között Náray Erika és Peller Károly. A két napos rendezvényt záró Táncdalfesztivál előtt pedig Dolhai Attila a Gipsylanddel közös projektjét mutatta be. Az előzenével kísért koncert nagy sikert aratott.

A kilencedik Pesti Broadway Fesztivál tehát idén is tömegeket vonzott, vélhetően jövőre sem lesz ez másképp.

 

Peller Károly, Oszvald Marika, Szabó Dávid

 

Feke Pál

 

Dolhai Attila

 

Bereczki Zoltán, Szinetár Dóra