VLM Header VLM Webshop Viva la Musical! - Fedezd fel!
SNI FB TW YT

ZENTA, 1697 - ŐSBEMUTATÓ SOPRONI KOPRODUKCIÓBAN

Zenta, 1697. címmel új magyar rockopera ősbemutatóját tartják Zentán a sportcsarnokban szeptember 8-án este fél nyolckor. 

Szarka Gyula Kossuth-díjas zeneszerző, előadóművész, a Ghymes együttes alapító tagja és Szálinger Balázs József Attila-díjas költő művét Pataki András rendező állítja színpadra. A főbb szerepekben Vastag Tamás, Stéphanie Schlesser, Szomor György, Békefi Viktória, Savanyu Gergely, Nagy Gábor és Kósa Zsolt látható.

A Zentai Magyar Kamaraszínház és a Soproni Petőfi Színház koprodukciójában készülő előadás tisztelegni kíván az 1697. szeptember 11-én lezajlott világtörténelmi jelentőségű esemény előtt, amikor is a Savoyai Jenő által vezetett egyesült keresztény seregek Zenta határában meghatározó csatát nyertek a török haderővel szemben. A most készülő rockoperát a szerzők a vajdasági város napjára írták, hangzott el az eseményről tartott zentai sajtótájékoztatón.

- A Zentai Magyar Kamaraszínház idén ünnepli fennállásának a tizedik évfordulóját eddigi történelmének legnagyobb szabású produkciójával, a magyar történelem egyik legnagyobb pillanatáról, győzelméről szóló művel és ez sorsfordító számunkra is - mondta Wischer Johann, a Zentai Magyar Kamaraszínház igazgatója, aki hozzátette: összesen hatvannégyen lépnek színpadra a nagyszabású előadásban. Tizenegy színész-énekes, a Sopron Balett tizenhárom tagja, tizennégy vajdasági néptáncos, huszonkét zentai iskolás gyermek és a Budapesti Fővárosi Nagycirkusz négy akrobatája.

A jelmez Húros Annamária munkája, a díszlettervező Pataki András, a koreográfus a Harangozó-díjas Demcsák Ottó, a fénytervező Madarász János, a hangmérnök Gulyás Szabó Gábor, a dramaturg Katona Imre. Az előadást az elkövetkezendő három évben szeptemberben Zentán mindig eljátsszák, tartanak belőle jövő nyáron magyarországi bemutatókat és bekerül a Soproni Petőfi Színház 2019/2020-as évadába, a tervek szerint 23-szor adják majd elő a leghűségesebb városban.

További információ: https://www.soproniszinhaz.hu/hirek/1063-osbemutato-soproni-koprodukcioban.html