VLM Header VLM Webshop Viva la Musical! - Fedezd fel!
SNI FB TW YT

INTERJÚK

AZ ÉLET ZENÉJE

Interjú Mahó Andreával
Mahó Andrea Az élet zenéje címmel 2017. november 23-án jótékonysági koncertet ad a Pesti Vigadóban, melynek bevételét A korszerű szülészetért és Nőgyógyászatért Alapítvány javára ajánlotta fel. Az alapítvány a Semmelweis Egyetem I. Sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika szakmai tevékenységének fejlesztését, a szülészet és a nőgyógyászat fejlődését támogatja. Az est sztárvendégei Koós Réka, Miller Zoltán és Bebe. A művésznővel a közelgő eseményről beszélgettünk.

"KELL A VARÁZSLAT A GYEREKEKNEK."

Interjú Kékkovács Marával és Bálint Ádámmal

A Budapesti Operettszínház legújabb játszóhelye, a Kálmán Imre Teátrum ad otthont A csodálatos mesefa című interaktív előadásnak, ahol Kékkovács Mara (a Mesék Tündére) és Bálint Ádám (a Mesemester) invitálja lélekfrissítő, zenés-táncos kalandra a legkisebbeket, hogy segítségükkel megmentsék a meséket.

„A SZÍNPAD OLYAN KIVÉTELES HELY, AHOL A NÉZŐTÉRRŐL LÁTJÁK, AMIRE A SZÍNÉSZ GONDOL.”

Interjú Adorjáni Bálinttal

Adorjáni Bálint a közelmúltban debütált a Budapesti Operettszínház Ének az esőben produkciójának főszerepében. A színész arról mesélt, hogy mi késztette a társulati lét feladására, miért szereti a kihívásokat, és miért érezte úgy, hogy a prózai színpad és filmszerepek sora után ideje kipróbálnia magát egy nagymusicalben is.

MESSIÁS KICSIT MÁSKÉPP - INTERJÚ VÁRKONYI MÁTYÁSSAL

"A kísérletezésre mindig van megfelelő odafigyelés."

2017. április 25-én a Müpában mutatják be a Messiás.ma című rockoratorikus passiót. Várkonyi Mátyással - aki egy személyben a produkció megálmodója, rendezője, hangszerelője, dramaturgja és karmestere is - a műfajteremtésről, modernizálásról és a Rock Színházas kapcsolódásokról beszélgettünk.

INTERJÚ DÉTÁR ENIKŐVEL

Búcsú a Macskáktól

A T. S. Eliot Macskák könyve című versciklusából született Webber musicalt 34 éve mutatták be a Madách Színházban. A produkcióban töltött 32 év után Détár Enikő búcsúzott a darabtól. Február 26-án, az utolsó előadása után a tiszteletére szervezett ünnepségen beszélgettünk a művésznővel.

VALAHOL EURÓPÁBAN - INTERJÚ MAHÓ ANDREÁVAL

"Egy színésznek mindig nagy ajándék, ha újabb és újabb színeket mutathat meg magából."

A fővárosban tizenhét éve nem játszott Valahol Európában című musicalt december 2-től a Pesti Magyar Színházban láthatja a közönség. A darabról az Évát alakító Mahó Andreával beszélgettünk.

KOZMA ORSI - SAJÁT HANGON ÉNEKELNI

"Mindig is birtokában voltam a saját hangomnak."

Páratlan hangulatú koncert gyönyörű kulisszák között. Ezt ígéri július 11-e estéje, amikor is a Kozma Orsi Quartetté lesz a Jazzy Tower. A koncertről, a fejlődés útjáról és a saját hang meglétéről is szó esik a Budapesti Nyári Fesztivál Kozma Orsival készített interjújában.

ÉDESKETTES HÁRMASBAN - INTERJÚ MILLER ZOLTÁNNAL

"...ez nekem egy nagyon nagy kihívás, és nagyon várom."

Július 31-én mutatják be Szombathelyen Neil Simon és Marvin Hamlish: Édeskettes hármasban című darabját, Miller Zoltán rendezésében. Az Iseumi Játékok sajtótájékoztatója után beszélgettünk vele.

A SZÉPEK IDEJE - INTERJÚ FÜR ANIKÓVAL

"Egyéni döntés kérdése, hogy milyen szinten éljük meg az életünket."

A Múzeumok Éjszakáján lesz látható először Galambos Attila és Nyitrai László új monomusicalének, A szépek idejének keresztmetszete Für Anikó előadásában. A mű középpontjában egy önbizalom-hiányos, egyedülálló nő félelmei, küzdelmei és vágyai állnak, aki problémáira a megoldást a szépészeti beavatkozásokban látja. Für Anikó Jászai-díjas érdemes művésszel a darab által felvetett kérdésekről beszélgettünk.

INTERJÚ SERBÁN ATTILÁVAL

"Szerintem az ember soha nincs kész."

Serbán Attilával május végén megjelent Hepiend című EP-jéről és a következő időszakban rá váró sokszínű feladatokról beszélgettünk.