Hírek, beszámolók

Bukarestben a magyar Rómeó és Júlia

Hatalmas sikert aratott április 30-án este Kerényi Miklós Gábor rendezésében a Budapesti Operettszínház kreatív csapata által létrehozott Rómeó és Júlia a bukaresti Ion Dacian Nemzeti Operettszínházban. Az előadás különlegessége, hogy most először került külföldi színpadra egy magyar musical produkció replika-változata.

A Budapesti Operettszínházban 2004 januárjában bemutatott mű a mai napig a teátrum egyik legnagyobb sikere. 2008 nyarán, az Európai Zenés Színházi Unió megalakítása után Razvan Ion Dinca igazgató szinte azonnal felkérte Kerényi Miklós Gábor-t, hogy a román fővárosban is állítsa színpadra a magyar sikerelőadást.
A szereplőválogatásra több százan jelentkeztek. Az első szereposztás Rómeója, Papagheorghe George a román Megasztár nyertese, Mercutio alakítója, Victor Bucur bábszínész szakon végzett, Mihai Bisericanu (Lőrinc barát) eredetileg a Bulandra művésze, Ernest Fazekas, Tybalt megformálója erdélyi származású színészként pedig egyben a darab fordítója is.

Az Operettszínház további előadásokat is “exportál” hamarosan. Május 20-án Szentpéterváron kerül színre Offenbach operettje, a Párizsi élet Béres Attila rendezésében. A látványos előadás a Pesti Broadway-sikerszéria után kerül a Néva partjára.

Forrás: www.operett.hu

Kapcsolódó tartalmak

Mágnás Miska party, 2015.09.18

Buchmann-Horváth Emese

A szerelem meghalt, de újjászületett

Vincze Dániel

A Képzelt riport próbájára is beülhet a közönség Nyíregyházán

Volf Anna

Díjakat adtak át a Magyar Operett Napja alkalmából

Utasi Nikolett

Én és a kisöcsém

Buchmann-Horváth Emese