Hírek, beszámolók

10 éves a Magyarock Dalszínház

2012-ben ünnepli fennállásának 10. évfordulóját a komáromi Magyarock Dalszínház társulata. A város Pro Urbe díjas társulata 2002 februárjában Vizeli Csaba kezdeményezésére alakult. Fő céljának a magyar zenés darabok színpadra állítását és új magyar művek létrehozását tűzte ki. Eddigi munkásságukat 14 nagyszínpadi bemutató, köztük Jenei Szilveszter 1956 című zenés játékának ősbemutatója, 3 saját szerzésű musical, Az aranyember, a Klapka illetve a 2011-ben bemutatott Fehérlaposok (szerzők: Másik Lehel és Vizeli Csaba), és 6 kiadott cd kísérte. Vendégszerepeltek az ország szinte minden részén, rendszeres vendégek a Felvidéken, de eljutottak Erdélybe és Szlovéniába is.

Előadásaikban megfordult már számos országosan elismert nagyszerű művész. Állandó vendégként folyamatosan visszatér körükbe Varga Miklós, Makrai Pál, Laklóth Aladár, Gerdesits Ferenc, Pankotay Péter, Bodnár Vivien, de többek között dolgoztak már együtt Forgács Péterrel, Földes Tamással, Miller Zoltánnal, Nagy Anikóval, Molnár Lászlóval, Csengeri Attilával, Kalapács Józseffel is.

A kerek évfordulóhoz érkezett Magyarock Dalszínház a 2012-es évet kiemeltként kezeli. Az év fő produkciója a Madách Színház 2010-es musical pályázatán döntőbe jutott A púpos című musical bemutatója lesz sztárvendégek közreműködésével 2012. július 13-15-én Komáromban, de emellett egy kisebb musicalt is műsorra tűznek. Emellett a Fehérlaposok című darabbal is elindulnak országos körútra, de látható lesz idén A költő visszatér, a Klapka és az Utazás című előadásuk is. Terveik között szerepel, hogy az év folyamán minden eddig bemutatott darabot egy alkalommal újra bemutatnak.

A jubileumi évet 2012. február 11-én 18.00 órától a komáromi Városi Sportcsarnokban egy közel három órás ünnepi gálaműsorral nyitja meg a Dalszínház. A műsorban felcsendülnek az eddig bemutatott darabok legnagyobb slágerei. A társulat tagjai mellett többek között színpadra lép Varga Miklós, Várkonyi Mátyás, Pankotay Péter, Jenei Szilveszter, Makrai Pál, Gerdesits Ferenc és meglepetésvendégek is. A gála fővédnökei: Czunyiné dr. Bertalan Judit kormánymegbízott, és dr. Molnár Attila Komárom Város polgármestere.

A gáláról, illetve a Magyarock Dalszínház előadásairól tájékozódhatnak a Dalszínház honlapján (www.magyarockdalszinhaz.hu), illetve a FaceBookon is.

Jegyinformáció, jegyrendelés:

Kapcsolódó tartalmak

Hugh Jackman Budapesten

Volf Anna

Interjú Gömöri András Mátéval

Buchmann-Horváth Emese

A Csókos asszony visszatért

Stern Ágnes

Musicalszínész az American Idolban

admin

Különleges passiójátékot rendez Alföldi Róbert

Buchmann-Horváth Emese