Belföld Hírek, beszámolók

10 éves a Vámpírok bálja

A jubileum alkalmából az előadás szereplői vért adtak és örökbe fogadtak egy denevért.

Tíz évvel ezelőtt mutatta be a PS Produkció a Vámpírok bálja musical budapesti változatát, ami azóta is igazi közönség kedvenc. Ugyancsak 10 éve fogadta a produkció örökbe Bendegúzt, a denevért, és a jubileum alkalmából a Vámpírok bálja musical főszereplői május 11-én egy újabb denevért adoptáltak az Állatkerti Alapítvány segítségével, aki az Amigo de Konzervvér nevet kapta. Ezen alkalomból az Állatkerti Alapítvány kuratóriumának elnöke egy oklevéllel is megköszönte a produkciónak és a főszereplőknek ezt a nemes gesztust, amellyel hozzájárulnak a faj magyarországi fennmaradásához.

Az eseményre az Állatkert Ausztrál Házában került sor, ahol az Alapítvány képviselői mellett a darab főszereplői és producere vettek részt. A színészek képviseletében a Krolock grófot alakító Egyházi Géza méltatta az elmúlt 10 év sikereit. Kiemelte, hogy mind a produkció szereplői, mind a megálmodói részéről meghatározó időszak volt az elmúlt egy évtized. A sok-sok szereplő mára egy igazi családot alkot. Attól igazán erős az előadás, hogy nem egy-egy nagyobb szériában, hanem kisebb blokkokban játsszák, így minden egyes előadás szinte egy-egy új premier megszületése is, minden alkalommal egy önálló show születik meg a színpadon. Nagyon sok visszajáró törzsnézője van a darabnak, akik továbbadják az előadások jó hírét. Egyházi Géza kihangsúlyozta, hogy az is óriási teljesítmény, hogy a Vámpírok Bálja, mint magán produkció immár 10 éve töretlen sikernek örvend.

Ezek után a 4 főszereplő – Krolock gróf: Egyházi Géza, Sarah: Török Anna, Magda: Sári Évi, Alfréd: Pásztor Ádám – az állatkerti gondozók felügyelete mellett fotózáson vett részt, ahol két különböző Magyarországon honos denevér fajtával álltak a kamerák kereszttüzében.

Simon Edit, az előadás producere záró gondolatként hozzátette, hogy remélhetőleg újabb 10 év múlva hasonló esemény alkalmából ismét összegyűlhetnek majd a szereplők és egy további denevért fogadhatnak örökbe, majd megköszönte a közönség töretlen bizalmát az előadás felé.

A szereplőknek, meghívottaknak lehetőségünk volt, hogy a denevérházban megnézhessék milyen környezetben és hogyan élnek ezek az állatok, ahová egy rövid időre a sajtó képviselői is velük tarthattak.

Ezt követően pedig az Országos Vérellátó Szolgálat közreműködésével most a vámpírok adtak vért. A produkció ezzel az eseménnyel kívánta felhívni a figyelmet a véradás fontosságára és a hazánkban védettnek nyilvánított denevérek életének megóvására.

 

Kapcsolódó tartalmak

Az identitáskeresés a mottója a Soproni Petőfi Színház új évadának

Volf Anna

Poligamy (Nagy S., Balla E., Szente V., Oroszlán Sz.)

Czitrovszky Balázs

Divatminisztert keres az Operettszínház

Volf Anna

Állandó játszóhelyen kezdi az új évadot a Turay Ida Színház

Volf Anna

A zene világnapja 2010

admin