Hírek, beszámolók

2018-ban érkezik a Jégvarázs musical

A kritikusok már most úgy látják, hogy minden idők egyik legkedveltebb animációs filmjének musical-változata, amit Alex Timbers vezetésével visznek színpadra, hatalmas siker lesz.

A Jégvarázs a kilencedik musical a Disney égisze alatt, mely a Broadwayn debütál. Jelenleg két előadásuk látható New York-ban: Az oroszlánkirály és az Aladdin.
Egyelőre csak annyit tudunk a készülő Jégvarázs előadásról, hogy 2018 tavaszán mutatják be, és a film alkotói, Robert Lopez, Kristen Anderson-Lopez és Jennifer Lee dolgoznak a színdarabon is. A szereposztásról és arról, hogy melyik színházban lesz a premier, még nincs információ.

A Jégvarázs című animációs fimet 2013-ban mutatták be, ez volt az 53. egész estés animációs film a Walt Disney Pictures-től, amely az Aranyhaj és A nagy gubanc után másodikként készült számítógépes animációval a Disney-klasszikusok közül.
A történet alapjául Andersen A Hókirálynő című meséje szolgált, noha a mozifilm jelentősen eltér az eredeti műtől.
A Frozen már a nyitóhétvégén óriási sikert aratott a kasszáknál, valamint a kritikusok külön elismerésben részesítették a zenéjét. A film egyik betétdala, a Let It Go Oscar-díjat is nyert, a dalszerző Robert Lopez (Avenue Q, The Book of Mormon) így az Emmy-, a Grammy- és a Tony-díja mellé a Filmakadémia díját is begyűjtötte.

forrás: szinhaz.hu, cosmopolitan.hu

Kapcsolódó tartalmak

Isten teremtményei

Buchmann-Horváth Emese

Jubileumi gálaesttel ünnepli Toldy Mária 80. születésnapját

Buchmann-Horváth Emese

A Madách Színház jótékonyságra szólít fel

admin

CD ajánló: Feke Pál – Musical Live 1.

Stern Ágnes

Arany Kotta Díjátadó, 2012. október 3.

Buchmann-Horváth Emese