Hírek, beszámolók

2018 karácsonyára készül el a Mary Poppins folytatása

A Disney stúdió bejelentése szerint a klasszikus Mary Poppins-film folytatása 2018 karácsonyán debütál az észak-amerikai mozikban, a címszerepet Emily Blunt alakítja majd, de a filmben feltűnik majd Lin-Manuel Miranda is.

A Mary Poppins című zenés filmet Julie Andrews főszereplésével 1964-ben mutatták be. A folytatáson évek óta dolgozik a Disney filmstúdió, amely kedden hozta nyilvánosságra azt is, hogy a produkció a Mary Poppins Returns (Mary Poppins visszatér) címet kapta – közölte a The Hollywood Reporter.

A címszerepet alakító Emily Blunt pedig méltó partnert kap, a filmben, a dráma kategóriában Pulitzer-díjjal jutalmazott Hamilton című musical szerzője és főszereplője is látható lesz. Lin-Manuel Miranda egy eddig nem ismert karaktert játszik, Jack-et. A második gyermekével várandós színésznő és a rekord számú, 16 Tony-díjra esélyes darab írója alig várják a közös munkát.

A csodálatos nevelőnőről szóló filmet Rob Marshall rendezi P. L. Travers regényei nyomán. A musical forgatókönyvét David Magee írta. A film zenéjét Marc Shaiman komponálja, az eredeti betétdalokat szintén Shaiman szerzi a dalszövegíró Scott Wittmannel.

Az első Mary Poppins-regényt 1934-ben publikálta P.L. Travers. Az írónak 1935 és 1988 között hét további regénye jelent meg a nevelőnő és a Banks-család kalandjairól.

A Mary Poppins Retuns az 1930-as évek gazdasági válságának idején játszódik Londonban. Jane és Michael Banks már felnőttek és egy családi tragédia után Michael három gyerekével együtt felkeresik egykori nevelőnőjüket, Mary Poppinst.

forrás: szinhaz.hu

Kapcsolódó tartalmak

1☺☺ éves a szolnoki Szigligeti Színház épülete

Bárány Anna

Bridget Jones, Spice Girls és mormonok a West Enden az Olimpia évében

Volf Anna

Madách Színház Musical Pályázat – I. Döntő

Buchmann-Horváth Emese

Krassy Renáta és Egyházi Géza – Már soha egymás nélkül / Amigos Para Siempre

Liga Mihály

István, a király – közönségtalálkozó a REÖK-palotában

Rechtenwald Kristóf