Hírek, beszámolók

30 ezren látogatták a Karinthy Színházat a teátrum 33. évadában

A jövő szezonban a Csalogány-család, A bolond lány, valamint A nadrág című darabot tűzi műsorra a teátrum. Jön a Nercbanda és Bozsik Yvette rendezésében az Óz is.

Karinthy Márton, a színház igazgatója az MTI-nek elmondta: történetének egyik legsikeresebb időszakát tudhatja maga mögött a Karinthy Színház, amely csaknem 170 előadással szórakoztatta több mint 30 ezer látogatóját az évadban. 

A teátrum nagy tervekkel készül a 34. évadra a nyári – főként a színház előterét érintő – festési munkálatokat követően. Tájékoztatása szerint Csalogány-család címmel mutatják be szeptember 25-én Peter Quilter The Nightingales című darabját Deres Péter fordításában. A szórakoztatóipar szereplőinek életét bemutató, olykor egy-egy dallal színesített előadásban Gesztesi Károly, Voith Ági, Székhelyi József, Bacsa Ildikó és Széles Tamás alakítja a főbb szerepeket, Kőváry Katalin rendezésében.

Október 9-én Marcel Achard legendás vígjáték-krimijét, A bolond lányt – amelyet annak idején Domján Edit, Márkus László és Garas Dezső hármasa vitt sikerre – Karinthy Márton rendezésében láthatja a közönség. Földes Eszter, Szabó P. Szilveszter és Csonka András főszereplésével ismerhetjük meg a Beaurevers családnak és közvetlen környezetének történetét, olyan további szereplőkkel, mint Szirtes Gábor, Mihályi Győző és Bozó Andrea – sorolta az igazgató.

A Karinthy Színházban a 2015/2016-os évadban színre viszik még Dunai Ferenc A nadrág című, korábban a Vígszínházban is nagy sikerrel játszott komédiáját, ezúttal Kerekes József, Gubik Ági, Dányi Krisztián, Marton Róbert és Balázs Andrea főszereplésével. A színésznő egyúttal az Anna csak egy van című Marc Camoletti-darab címszereplőjeként is feltűnik majd a színpadon, többek között Pápai Erika partnereként.

Korcsmáros György rendezi a 2016-os év első bemutatóját Nercbanda címen. A darab a Kabaré és a Chicago című musicalek szerzőpárosának, John Kander zeneszerzőnek és Fred Ebb szövegírónak ritkán játszott műve.

Karinthy Márton tájékoztatása szerint egy fiatal produkciós irodával, az R.N.R Művészeti Ügynökséggel együttműködésben, Bozsik Yvette rendezésében mutatják be az Óz, a csodák csodája című ifjúsági és családi előadást, a Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakközépiskola frissen végzett színészeivel. Terveznek továbbá egy koprodukciót az Aradi Kamaraszínházzal és a Békéscsabai Jókai Színházzal közösen.

Forrás: MTI

Kapcsolódó tartalmak

A Mamma mia!-val zárul a Szegedi Szabadtéri Játékok évadja

Volf Anna

I.K.3.0. – Közönségtalálkozó a REÖK-palotában

Rechtenwald Kristóf

Thriller a Broadway-n?

admin

Musical, komédia és koncertek a Szegedi Nemzeti Színház decemberi műsorán

Volf Anna

Centrál Színház: három nagyszínpadi bemutató az új évadban

Volf Anna