Hírek, beszámolók

52 éves a Funny Girl

1965 márciusában mutatták be a Broadwayn, a The Winter Garden Theatre-ben a Funny Girl-t, Barbra Streisand főszereplésével. A héten 52. születésnapját ünneplő musicalből Oscar-díjra jelölt film is készült.

Streisand az 1966-os londoni bemutatón is eljátszotta a főszerepet, de miután első gyermekével várandós lett, Lisa Shane állt be a produkcióba és alakította Fanny-t az utolsó előadásig. A mű munkacíme My Man volt, az eredeti szereposztással felvett nagylemezt pedig 2004-ben beiktatták a Grammy Hall of Fame-be.

A Funny Girl-t nyolc Tony-díjra jelölték, Barbra Streisand pedig Fanny Brice szerepéért megkapta az Oscar-díjat. A Playbill az évforduló kapcsán készített egy összeállítást a musicalben elhangzó leghíresebb dalokból.

A máig népszerű musical egy fiatal színésznő karrierjének történetét meséli el. Fanny szerepében az akkor még a pályája elején járó Barbra Streisand gyakorlatilag önmagát alakította: egy elszánt, tehetséges lányt, aki roppant eltökéltségének és varázslatos hangjának köszönhetően hatalmas sikert arat a színpadon.

 

forrás: szinhaz.hu

Kapcsolódó tartalmak

Rövidhírek, 2014. január

Volf Anna

A Central Park Szegeden

admin

HSM3 'sing-along' az amerikai mozikban

admin

Évadzárás és Csillag-díjak a Budapesti Operettszínházban

Sándor Petra

MÁZS 40-25

Buchmann-Horváth Emese