Hírek, beszámolók

52 éves a Funny Girl

1965 márciusában mutatták be a Broadwayn, a The Winter Garden Theatre-ben a Funny Girl-t, Barbra Streisand főszereplésével. A héten 52. születésnapját ünneplő musicalből Oscar-díjra jelölt film is készült.

Streisand az 1966-os londoni bemutatón is eljátszotta a főszerepet, de miután első gyermekével várandós lett, Lisa Shane állt be a produkcióba és alakította Fanny-t az utolsó előadásig. A mű munkacíme My Man volt, az eredeti szereposztással felvett nagylemezt pedig 2004-ben beiktatták a Grammy Hall of Fame-be.

A Funny Girl-t nyolc Tony-díjra jelölték, Barbra Streisand pedig Fanny Brice szerepéért megkapta az Oscar-díjat. A Playbill az évforduló kapcsán készített egy összeállítást a musicalben elhangzó leghíresebb dalokból.

A máig népszerű musical egy fiatal színésznő karrierjének történetét meséli el. Fanny szerepében az akkor még a pályája elején járó Barbra Streisand gyakorlatilag önmagát alakította: egy elszánt, tehetséges lányt, aki roppant eltökéltségének és varázslatos hangjának köszönhetően hatalmas sikert arat a színpadon.

 

forrás: szinhaz.hu

Kapcsolódó tartalmak

Letartóztatták a Hairspray sztárját

admin

Ma 70 éves Claude-Michel Schönberg

Sándor Petra

Nine premier

Nagy Péter

Kevesebb új bemutató, átszerkesztett műsor a Miskolci Nemzeti Színházban

Volf Anna

Szabadtéri zenés előadásokkal is készül a Budapesti Nyári Fesztivál

halasi.vivien