Hírek, beszámolók

A 100. Jézus Krisztus Szupersztár a Madách Színházban

100. előadásához érkezett a Madách Színházban a Jézus Krisztus Szupersztár címő musical. A jubileumot különleges előadással teszik emlékezetessé a nézők számára.
2012. október 26-án este az előadás után a közönséget több meglepetés is elvarázsolhatja. Megjelenik ugyanis a színpadon Jézus szerepében Csengeri Attila, Feke Pál és Tóth Attila is. Ugyancsak mindhárom szereposztásban látható lesz Mária Magdolna: Gallusz Nikolett, Balogh Anna és Polyák Lilla is színpadra lép. Heródes dalát is hárman éneklik majd: Szerednyey Béla, Nagy Sándor és Ádok Zoltán. Az estét egy frenetikus Szupersztárral zárjuk majd, amelyet pedig két Júdás: Serbán Attila és Varga Lajos előadásában láthatnak.
Andrew Lloyd Webber és Tim Rice Jézus utolsó hét napját feldolgozó világhírő rockoperáját 2010. szeptember 17.-től láthatja a közönség a Madách Színházban. A Jézus Krisztus Szupersztár ősbemutatóját 1971-ben tartották a New York-i Mark Hellinger Theater-ben. A rockopera óriási sikert aratott, 720 alkalommal tőzték mősorra. Londonban 1972 augusztusában mutatták be, a premiert követő 8 év alatt az előadást 3358 alkalommal láthatta a közönség. A rockopera hangfelvétele háromszor is az amerikai toplista élére került. A színpadi változat bemutatója elıtt kiadott lemezen a Deep Purple frontembere, Ian Gillian (Jézus szerepében) is közremőködött. A rockopera első, Norman Jewison által jegyzett filmváltozata 1973-ban került a mozikba. A film 6 Golden Globe jelölést, valamint a Legjobb zene kategóriában egy Oscar-díj jelölést tudhat magáénak. 2000-ben megszületett a színpadi változat második film feldolgozása. A DVD-n megjelenı filmet 2001-ben a Performing Arts kategóriában nemzetközi Emmy-díjra jelölték.

Andrew Lloyd Webber és a Madách Színház:

1983-ban a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretei között mutatta be a Madách Színház az első Webber-musicalt – a Macskákat, amelyet mindössze két évvel korábban mutattak be Londonban. Webber „non-replica” elıadás létrejöttét szorgalmazta, így a Madách Színházban önálló produkció született, és nem az eredeti londoni változat másolatát láthatta a közönség. A magyarországi bemutatón Andrew Lloyd Webber is jelen volt.
Az előadás minden eddigi rekordot megdöntött, ebben az évadban lesz 30 éve, hogy teltházzal fut a Madách Színházban.
A Macskákat 1991-ben követte a József és a színes szélesvásznú álomkabát, amelyet a Madách Színház 2008-ban felújított. A musical a korábbi verzióhoz képest új részekkel gazdagodott, és túl van már a 100. előadáson. A Webber-musicalek sorában a következı a Szerelem arcai volt, amelyet a Madách Kamara tőzött mősorára 1996-ban nagy sikerrel. A rekordot rekordra halmozó Webber-mővet, Az Operaház Fantomját az 1986-os világpremier után tizenhét évvel mutatta be a Madách Színház. A mai napig óriási sikerrel játszott musical hamarosan a 700. előadását éri el. 2005-ben egy kevésbé ismert Webber-musical következett. A Volt egyszer egy csapat az eredetihez képest átírt változatban került színre Budapesten. A munkálatokban maga Webber is aktívan részt vett, és a bemutatót is kitüntette jelenlétével.
A Madách Színház Miklós Tibor fordításában, nagyzenekar közremőködésével, non-replica változatban mutatta be rockoperát.

A Jézus Krisztus Szupersztár szereposztása:
Jézus CSENGERI ATTILA, FEKE PÁL, TÓTH ATTILA
Judás SERBÁN ATTILA, SZÁRAZ TAMÁS, VARGA LAJOS
Mária Magdolna BALOGH ANNA, GALLUSZ NIKOLETT, POLYÁK LILLA
Pilátus POSTA VICTOR, SASVÁRI SÁNDOR, VENYIGE SÁNDOR
Heródes ÁDOK ZOLTÁN, NAGY SÁNDOR, SZEREDNYEY BÉLA
Kajafás CSÓRICS BALÁZS, KİRÖSI ANDRÁS, SZVÉTEK LÁSZLÓ
Annás ARANY TAMÁS, KLINGA PÉTER, PANKOTAY PÉTER
Péter BARÁT ATTILA, MERÁN BÁLINT, NAGY BALÁZS
Simon NÉMETH GÁBOR, SÁNTA LÁSZLÓ, SZENTIRMAI ZSOLT
3 Démon LADINEK JUDIT, MOLNÁR SZILVIA, VÁRADY VIKTÓRIA,
BARANYAI ANNAMÁRIA, VÉGVÁRI ESZTER, WÉGNER JUDIT
3 Pap/Apostolok BERECZKY G. ZOLTÁN, BORBÉLY RICHÁRD, EKANEM BÁLINT,
MISKOVICS RÓBERT, MIZSEI VIKTOR, SÁNDOR DÁVID

Feleségek NYÁRI DARINKA, RESS HAJNALKA

Díszlettervezı: RÓZSA ISTVÁN
Jelmeztervezı: ROMÁNYI NÓRA
Zenei vezetı: KOCSÁK TIBOR
Koreográfus: TIHANYI ÁKOS
Rendezı: SZIRTES TAMÁS
 

Kapcsolódó tartalmak

Táncra perdülnek az Operettszínház sztárjai

admin

Jótékonysági gálát rendez a Békéscsabai Jókai Színház

Volf Anna

A Fejedelem, Zrínyi 1566, Egri Csillagok

Tóth Barbara

Arany Kotta 2016 – Közönségszavazás!

Vincze Dániel

Megnyerhető és előrendelhető a Love Never Dies!

Vincze Dániel