Hírek, beszámolók

A bábjátékos a Nemzeti Színházban vendégszerepel

 A Nemzeti Színházban vendégszerepel A bábjátékos című rockoperával a soproni teátrum június 8-án este hét órakor. A darab a leghűségesebb városban nagy közönségsikert aratott és a budapesti bemutatkozást is élénk érdeklődés övezi.
Harminc év után újra színpadon látható A bábjátékos című rockopera a Soproni Petőfi Színházban. A premier január 9-én volt, a két főszereplő Vastag Tamás és Szolnoki Tibor. A rendező Katona Imre, aki az ősbemutatót színpadra állította a régi Rock Színházban.

A bábjátékost 1985-ben mutatta be a Rock Színház. Várkonyi Mátyás és Béres Attila darabját 150-szer játszották el. Az akkor újnak számító zenés társulatnak ez olyan bemutatója volt, amelyről nem született elmarasztaló kritika, egyöntetű szakmai siker és elismerés övezte az előadást, ám azóta egyetlen hazai színház sem tűzte műsorára a darabot. Most a soproni teátrum magyar évadában megint látható volt A bábjátékos. Az egész társulat, a Sopron Balett  tagjai is részt vettek a produkcióban, amelynek zenekara főként helyi muzsikusokból áll. A mintegy ötven tagú stáb több hónapja készült a januári premierre. A darab műsorra tűzésének Várkonyi Mátyás annyira örült, hogy rögtön újrahangszerelte a művét, sőt még friss dalokat is írt bele, és azt is vállalta, hogy Oberfrank Péterrel felváltva vezényli a produkciót.

A Nemzeti Színházban június 8-án látható a darab egyetlen alkalommal. Jegyek vásárolhatók a színház jegypénztárában és online.

Forrás: Soproni Petőfi Színház

Kapcsolódó tartalmak

Ünnepi Mágnás Miska Lehoczky Zsuzsa köszöntésére

Buchmann-Horváth Emese

Határon túli árva gyerekek adják elő az István, a királyt Budapesten

Volf Anna

Hamarosan Németországban is bemutatkozik a Spamalot

admin

Gundel Művészeti Díj: Szörényi Levente és Sándor Péter a díjazottak között

Volf Anna

Új szereplők a Producerekben

admin