Hírek, beszámolók

A bábjátékos a Nemzeti Színházban vendégszerepel

 A Nemzeti Színházban vendégszerepel A bábjátékos című rockoperával a soproni teátrum június 8-án este hét órakor. A darab a leghűségesebb városban nagy közönségsikert aratott és a budapesti bemutatkozást is élénk érdeklődés övezi.
Harminc év után újra színpadon látható A bábjátékos című rockopera a Soproni Petőfi Színházban. A premier január 9-én volt, a két főszereplő Vastag Tamás és Szolnoki Tibor. A rendező Katona Imre, aki az ősbemutatót színpadra állította a régi Rock Színházban.

A bábjátékost 1985-ben mutatta be a Rock Színház. Várkonyi Mátyás és Béres Attila darabját 150-szer játszották el. Az akkor újnak számító zenés társulatnak ez olyan bemutatója volt, amelyről nem született elmarasztaló kritika, egyöntetű szakmai siker és elismerés övezte az előadást, ám azóta egyetlen hazai színház sem tűzte műsorára a darabot. Most a soproni teátrum magyar évadában megint látható volt A bábjátékos. Az egész társulat, a Sopron Balett  tagjai is részt vettek a produkcióban, amelynek zenekara főként helyi muzsikusokból áll. A mintegy ötven tagú stáb több hónapja készült a januári premierre. A darab műsorra tűzésének Várkonyi Mátyás annyira örült, hogy rögtön újrahangszerelte a művét, sőt még friss dalokat is írt bele, és azt is vállalta, hogy Oberfrank Péterrel felváltva vezényli a produkciót.

A Nemzeti Színházban június 8-án látható a darab egyetlen alkalommal. Jegyek vásárolhatók a színház jegypénztárában és online.

Forrás: Soproni Petőfi Színház

Kapcsolódó tartalmak

Világkörüli turnéra indul a Shrek musical

halasi.vivien

Meghallgatás Szolnokon

Volf Anna

Lady Budapest fotóspróba 2016.10.19 (Vágó Bernadett-Szerényi László)

Stern Ágnes

Megvan a 2015-ös Szegedi Szabadtéri műsora

Sándor Petra

Interjú Brunner Mártával

oldadmin