Belföld Hírek, beszámolók

A Blues Brothers beveszi Sopront

The Blues Brothers – A magyar változat címmel érkezik Feke Pál és Serbán Attila fergeteges koncertshow-ja tavasszal a Soproni Petőfi Színházba.

Feke Pál és Serbán Attila Blues Brothers koncert show-ja a 2012-es év szabadtéri színházi palettájának egyik legszórakoztatóbb és legemlékezetesebb színfoltja volt. (Kritikánkat itt olvashatod.) A két művész újraálmodott szerelemprojektje 2018. április 14-én „The Blues Brothers – A magyar változat” címmel debütál a Soproni Petőfi Színházban. A nagyszabású és egyedülálló előadás előkészületei már megkezdődtek, a két népszerű színész repülős és motoros jeleneteket forgatott az előadáshoz.

Feke Pál elmondta: a világhírű film alapján álmodtak színpadra egy olyan kétrészes show-t, amelyben elhangzanak az alkotásból ismert dalok – Miklós Tibor fordításainak köszönhetően magyarul. Az előadásban közreműködnek a Sopron Balett táncosai, a szakma kiemelkedő zenészei, vokalistái. A látványtervező Madarász János “Madár”, a koreográfus Túri Lajos, valamint a jelmeztervező Szélyes Andrea. A produkció rendezője, művészeti vezetője Feke Pál és Serbán Attila.

Feke Pál, Vizsi Lajos pilóta és Serbán Attila (Fotó: Soproni Petőfi Színház)

Feke Pál és Serbán Attila szándéka szerint humoros, néha komikus, lendületes, igazi, az egész színházat megmozgató show-t szeretnének a közönségnek adni, ezért már most megkezdődtek az előkészületek. A páros repülőgépes, motoros jeleneteket forgatott Sopronban és környékén, valamint a Veszprém megyei Dákán, hiszen az előadás ugyanis úgy kezdődik, hogy a bluestestvérek világ körüli turnéjuk állomásaként érkeznek meg Sopronba, s mivel nem várja őket senki, egy oldalkocsis motorral, vicces helyzeteken keresztül jutnak el a színházig.

Természetesen az elmaradhatatlan fekete öltöny, kalap és fekete napszemüveg sem hiányozhat Elwood Blues (Feke Pál) és Jake Blues (Serbán Attila) ruhatárából, miközben olyan ismert világslágereket hoznak magukkal az 1980-as filmből, mint a Sweet Home Chicago, az Everybody Needs Somebody to Love, a Gimme Some Lovin’ vagy éppen a Jailhouse Rock.

A The Blues Brothers — A magyar változat című kétrészes show premierje április 14-én lesz Sopronban, s a tervek szerint az előadás országos turnéra is indul.

 

The Blues Brothers – The Hungarian Version

show két részben

 

Blues Elwood: Feke Pál

Blues Jake: Serbán Attila

Közreműködik a The Blues Brothers Band és a Sopron Balett

Fordította, magyar dalszövegek: Miklós Tibor

Magyar változat: Szente Vajk, Feke Pál és Serbán Attila

Díszlet: Tóth Kázmér, Feke Pál és Serbán Attila

Látványtervező: Madarász “Madár” János

Jelmeztervező: Szélyes Andrea

Sound Supervisor: Mohai György

Koreográfus: Túri Lajos

Rendező és művészeti vezető: Feke Pál és Serbán Attila

Kapcsolódó tartalmak

1300. Macskák

Nagy Péter

Padlás bemutató Egerben

Sándor Petra

Macskák 1400. jubileumi előadás (Madách Színház, 2014. november 29.)

Czibulka Stella

Beszámoló Webber születésnapi koncertjéről

admin

Mágnás Miska felújító próba a Budapesti Operettszínházban

Buchmann-Horváth Emese