Belföld Hírek, beszámolók

A Blues Brothers beveszi Sopront

The Blues Brothers – A magyar változat címmel érkezik Feke Pál és Serbán Attila fergeteges koncertshow-ja tavasszal a Soproni Petőfi Színházba.

Feke Pál és Serbán Attila Blues Brothers koncert show-ja a 2012-es év szabadtéri színházi palettájának egyik legszórakoztatóbb és legemlékezetesebb színfoltja volt. (Kritikánkat itt olvashatod.) A két művész újraálmodott szerelemprojektje 2018. április 14-én „The Blues Brothers – A magyar változat” címmel debütál a Soproni Petőfi Színházban. A nagyszabású és egyedülálló előadás előkészületei már megkezdődtek, a két népszerű színész repülős és motoros jeleneteket forgatott az előadáshoz.

Feke Pál elmondta: a világhírű film alapján álmodtak színpadra egy olyan kétrészes show-t, amelyben elhangzanak az alkotásból ismert dalok – Miklós Tibor fordításainak köszönhetően magyarul. Az előadásban közreműködnek a Sopron Balett táncosai, a szakma kiemelkedő zenészei, vokalistái. A látványtervező Madarász János “Madár”, a koreográfus Túri Lajos, valamint a jelmeztervező Szélyes Andrea. A produkció rendezője, művészeti vezetője Feke Pál és Serbán Attila.

Feke Pál, Vizsi Lajos pilóta és Serbán Attila (Fotó: Soproni Petőfi Színház)

Feke Pál és Serbán Attila szándéka szerint humoros, néha komikus, lendületes, igazi, az egész színházat megmozgató show-t szeretnének a közönségnek adni, ezért már most megkezdődtek az előkészületek. A páros repülőgépes, motoros jeleneteket forgatott Sopronban és környékén, valamint a Veszprém megyei Dákán, hiszen az előadás ugyanis úgy kezdődik, hogy a bluestestvérek világ körüli turnéjuk állomásaként érkeznek meg Sopronba, s mivel nem várja őket senki, egy oldalkocsis motorral, vicces helyzeteken keresztül jutnak el a színházig.

Természetesen az elmaradhatatlan fekete öltöny, kalap és fekete napszemüveg sem hiányozhat Elwood Blues (Feke Pál) és Jake Blues (Serbán Attila) ruhatárából, miközben olyan ismert világslágereket hoznak magukkal az 1980-as filmből, mint a Sweet Home Chicago, az Everybody Needs Somebody to Love, a Gimme Some Lovin’ vagy éppen a Jailhouse Rock.

A The Blues Brothers — A magyar változat című kétrészes show premierje április 14-én lesz Sopronban, s a tervek szerint az előadás országos turnéra is indul.

 

The Blues Brothers – The Hungarian Version

show két részben

 

Blues Elwood: Feke Pál

Blues Jake: Serbán Attila

Közreműködik a The Blues Brothers Band és a Sopron Balett

Fordította, magyar dalszövegek: Miklós Tibor

Magyar változat: Szente Vajk, Feke Pál és Serbán Attila

Díszlet: Tóth Kázmér, Feke Pál és Serbán Attila

Látványtervező: Madarász “Madár” János

Jelmeztervező: Szélyes Andrea

Sound Supervisor: Mohai György

Koreográfus: Túri Lajos

Rendező és művészeti vezető: Feke Pál és Serbán Attila

Kapcsolódó tartalmak

Kihirdették az Olivier-jelölteket Londonban

Volf Anna

Serbán Attila: Premier

admin

Nagy Sanyi az RTL Klub műsorán

admin

Mary Poppins olvasópróba a Madách Színházban

Buchmann-Horváth Emese

One Short Day – Wicked-nap Londonban

admin