Interjúk

A Dal – interjú Polyák Lillával

Polyák Lilla továbbjutott A Dal című műsor középdöntőjébe. Valami más című daláról és az Eurovíziós dalfesztiválról beszélgettünk.

 

Hogy jött az ötlet, hogy indulsz a versenyen?

A menedzserem, Meczner Vera javasolta. Tetszett az ötlet, de csak úgy akartam belevágni, hogyha olyan dalt sikerül létrehozni, amit valóban a magaménak érzek és, amiről tudom, hogy van létjogosultsága. Erre a célra egy nagyon erős, összetartó csapat jött léte. Bella Máté zeneszerző munkáit ismertem és csodáltam. Eddig kizárólag klasszikus zenével foglalkozott, tehát ez számára is egy új kihívás volt, amit örömmel vállalt. Több dalkezdemény is született, de erről már az első pillanatba tudtuk, hogy ez lesz az! A zene üzenete hozta a dal témáját. Galambos Attilával és Szente Vajkkal – akik a szöveget írták -, valamint Szakos Krisztiánnal –aki a hangszerelésért felelt- is képesek voltunk nagyon egyfelé gondolkodni. Így születhetett meg ez a különleges dal, a Valami más, ami egy új része az életemnek.

 

Ez valóban számodra is valami más, hiszen, a legtöbb idődet általában a színházi munkáiddal töltöd.

Igen, és pontosan ez az oka annak, hogy nem születik gyakrabban dalom. Ez egy komoly munkafolyamat, sok időt és energiát kell rászánni ahhoz, hogy valóban értékes dalok jöhessenek létre. Örülök, hogy most részese lehetek ennek.

 

Figyelemmel kísérted a versenyt az elmúlt években?

Ha időm engedte, igen. A döntő szerintem mindig egy nagy dolog. az összefogásról szól, bármilyenek is a viszonyok, egész Európa képviselteti magát egy színpadon.

 

A magyarországi produkciók általában nem túl népszerűek a többi ország körében, legalábbis, ami a pontozást illeti. Mi érről a véleményed?

Azt gondolom, hogy nagyon más tévén keresztül nézni valamit, mint a helyszínen átélni. Tehát a tévénézők nem mindig kapják meg a produkciók egészét, így másképp értékelnek, de az is lehet, hogy a magyar dalválasztás nem mindig követi az európai trendet.

 

Szerinted mi a legfontosabb a sikerhez? A hang, a zene, a szöveg, vagy a produkció összképe?

A színpadi produkció egésze, hogy minden egyben legyen. Igazából ez mégiscsak egy show.

 

Hogy érezted magad az elődöntőben?

Vegyes érzelmeim voltak. Jól, mert izgalmas volt, de rosszul, mert a fülesemmel problémák adódtak, így nem tudtam a maximumot nyújtani.

 

Az indulók közül sokan ismeritek egymást, nem okoz gondot, hogy ez mégiscsak egy versenyhelyzet?

Nem így fogom fel. Szurkolunk egymásnak, hogy mindenkinek jól sikerüljön. Fontos, hogy az egész műsor alatt jól érezzük magunkat, csak így tudjuk a legtöbbet kihozni a produkcióinkból. Én elsősorban magammal versenyzek, nem másokkal.
 

Stern Ágnes

Fotó: MTVA
 

Kapcsolódó tartalmak

Kaliforniai álom 1. – A filmről

Vincze Dániel

Hallelujjah a West Enden!

admin

A Fejedelem, Zrínyi 1566, Egri Csillagok

Tóth Barbara

A Szépség és a Szörnyeteg 300. előadása az Operettszínházban

Sándor Petra

Októberben érkezik a Lady Budapest az Operettszínházba

Buchmann-Horváth Emese