Hírek, beszámolók

A Doctor Herz bemutatójának 25 éves jubileuma lesz Kecskeméten

Napra pontosan 25 évvel a Madách Színház bemutatója után, február 5-én lesz a díszelőadása Kecskeméten Tolcsvay László-Müller Péter-Bródy János művének, a Doctor Herz című musicalnek.

Cseke Péter, a kecskeméti Katona József Színház direktora, aki az ősbemutatón Strasszer ezredest alakította, elmondta: amikor Kecskeméten egy találkozón egy barátja és felesége elénekelte a Doctor Herz slágereit, rádöbbent, hogy negyedszázad elteltével is élénken él az emberek emlékezetében a musical, és megerősödött az elhatározása, hogy a darabot újra be kell mutatni.
Cseke Péter a kecskeméti díszelőadásra meghívott mindenkit – a színészeket, az alkotókat, a technikai és műszaki munkatársakat, az öltöztetőket –, aki a régi produkcióban részt vett.
“Hárman előnyös helyzetben vagyunk, hiszen a korábbi főszereplő, Dunai Tamás most Mezzabottát alakítja, Szerednyey Béla – aki 1988-ban Olit játszotta – ezúttal a rendezői feladatokat vállalta magára, én pedig a kecskeméti színház igazgatójaként leszek jelen” – mondta a direktor, aki nagyon méltányosnak nevezte, hogy a Madách Színház vezetése – amely szintén jelen lesz a díszelőadáson -, február 5-re nem tervezett előadást.
Psota Irén a díszelőadásra nem tud eljönni, de vállalta, hogy videoüzenetben üdvözli egykori színésztársait és a közönséget. Cseke Péter még egy különlegességgel is meglepi a jubileumi előadás közönségét és a darab egykori és mai szereplőit: mindenki kap egy CD-t, amely a kecskeméti Doctor Herz hanganyagát tartalmazza.
A kecskeméti Katona József Színházban 2012. november 16-án mutatták be a musicalt.

 

Forrás: MTI

Kapcsolódó tartalmak

Megnyílt a Budapesti Tavaszi Fesztivál

Volf Anna

Ünnepi nyílt nap a Margitszigeti Szabadtéri Színpadnál

Stern Ágnes

Bepasiztunk – Madách Stúdió

Czitrovszky Balázs

Kettős születésnapot ünnepel a musicalvilág

admin

Anne Hathaway lesz Judy Garland

admin