Hírek, beszámolók

A drezdai Semperoperben lép fel a Budapesti Operettszínház

Az augusztus 12-ig tartó németországi vendégjátékán előbb a drezdai Semperoperben mutatta be, majd később a Mannheimi Nemzeti Színházban játssza a Budapesti Operettszínház A Szépség és a Szörnyeteg című darabot.

“A 40 előadásból álló első turnéra már 95 százalékban elkeltek a jegyek, így nem túlzás azt becsülni, hogy legalább 70 ezren fogják ebben a periódusban látni a musicalt” – mondta el az MTI-nek Lencsó Rita, a színház sajtófőnöke.
A Budapesti Operettszínház produkciója 2011 szeptemberében nyerte el 3 évre (300 alkalomra) a darab játszási jogát a teljes német nyelvterületen. A Böhm György által rendezett produkciót Budapesten 2005. március 18-án mutatta be a Nagymező utcai teátrum. Kerényi Miklós Gábor főigazgató szerint a játszási jog megszerzése a herendi porcelándizájnnak köszönhető: a mesében a személyiségként megelevenedő tárgyakon a híres magyar porcelán díszítőmotívumai láthatók. 

A világhírű Semperoperben kezdődött sorozat első előadásait megnézte Philippe Gamba, a jogtulajdonos Disney International New Yorkból Drezdába látogató színházi igazgatója. A sajtófőnök idézte a jogtulajdonos szavait, aki szerint “a magyar szólisták, táncosok, muzsikusok teljesítménye világszínvonalú, bármelyik nagyváros színpadán megállná a helyét ez a varázslatos, lendületes produkció. Örülök, hogy ennek az előadásnak adtuk meg a németországi játszási jogot”.

Lőrinczy György, a vendégjátékokat irányító menedzser megjegyezte: ilyen magas előadásszámban nem lépett még fel magyar társulat német nagyvárosok kiemelkedő zenés színpadain. “Megtiszteltetés hetekig jelen lenni a Semperoper, a Mannheimi Nemzeti Színház, majd a frankfurti Alte Oper vagy a bécsi Stadthalle programjában. Az pedig külön öröm, hogy a baden-badeni Festspielhausban a musical mellett ősszel a Csárdáskirálynőt is bemutathatjuk” – fogalmazott a menedzser.

A Budapesti Operettszínház Tim Rice, Alan Menken és Howard Ashman darabját hármas szereposztásban mutatja be: a németül már rutinosan játszó színész-énekesek – Polyák Lilla, Homonnay Zsolt, Kékkovács Mara, Füredi Niki, Földes Tamás, Bálint Ádám, Németh Attila, Bardóczy Attila, Sánta László és Magócs Ottó – mellett ezúttal a színház Pesti Broadway Stúdiójának fiataljai is lehetőséget kapnak. Így Jenes Kitty, Barkóczy Sándor, Szentmártoni Norman és Angler Balázs is bemutatkozhat a német közönségnek – közölte a sajtófőnök.

forrás: MTI
 

Kapcsolódó tartalmak

Az Egy bolond százat csinál a Szegedi Szabadtéri Játékokon

Volf Anna

Félúton a fórum felé sajtótájékoztató (Aquincum Múzeum)

Buchmann-Horváth Emese

Rendhagyó Trója sajtótájékoztató a komáromi Igmándi-erődben

admin

Művésztársak emlékeznek Seregi Lászlóra

Volf Anna

Golyók háborúja a Budapesti Operettszínházban

Utasi Nikolett