Hírek, beszámolók

A Dzsungel könyve ezredszer is a Pesti Színházban

Ezredszer játsszák a hazai zenés színházi irodalom legsikeresebb darabját, A dzsungel könyvét április 19-én a Pesti Színházban.

Színháztörténeti rekord születik, ugyanis Békés Pál, Dés László és Geszti Péter A dzsungel könyve című darabja az első olyan, magyar szerzők által írt zenés játék, amely a hazai színjátszás történetében megéri az ezredik előadást.

Békés Pál szövegkönyve alapján Dés László zeneszerző és Geszti Péter szövegíró 17 évvel ezelőtt alkotta meg a zenés darabot, amelyet Hegedűs D. Géza ötletgazdaként és rendezőként vitt színre a Vígszínház társulatával.

A dzsungel könyve nagyon hálás anyag, egyrészt a történet komplexitása és mélysége miatt, másrészt mert minden egyes állathoz más-más zene passzol” – idézi a közlemény Dés László korábbi nyilatkozatát. Mint írják, Geszti Péter szerint “A dzsungel könyve a benne rejlő ‘duplacsavar’ miatt igazán izgalmas, hisz’ a darabban emberek játszanak olyan állatokat, amelyek tipikus emberi tulajdonságokat jelenítenek meg”.

A 17 éves siker egyedülálló a magyar zenés művek történetében. A több mint másfél évtized alatt számos színész játszott a darabban: Kútvölgyi Erzsébettől, Gryllus Dorkán és Reviczky Gáboron át Oroszlán Szonjáig hosszú a sor.

Az 1000. előadás pedig nem csupán a jubileum miatt lesz emlékezetes, hanem azért is, mert egy új Maugli-dal is debütál ezen a napon.

Forrás: MTI

Kapcsolódó tartalmak

Ég és föld között Mahó Andreával és José Curával

Rechtenwald Kristóf

Sweeney Todd újra beköltözött a Fleet streetre

Vincze Dániel

Marie Antoinette – Budapesti Operettszínház (2016.03.02 – Polyák – Gubik – Szabó P.)

Buchmann-Horváth Emese

2010-ben Pókember a Broadway-n

admin

A lázadás szimbóluma. Óriási siker a Hair szegedi premierjén

admin