Hírek, beszámolók

A dzsungel könyvét bemutatják Helsinkiben

Dés László, Geszti Péter és Békés Pál zenés játéka, A dzsungel könyve péntek esti sajtóbemutatója után szombaton tartják a mű hivatalos premierjét a Helsinkiben működő Svéd Színházban, a Svenska Teaternben Böhm György rendezésében. Erik Salvesen tervezte a látványos színpadképeket és Erika Turunen a színes jelmezeket, a hangszerelés Hanna Mikander munkája, a koreográfiát Jakob Höglund tervezte – olvasható a teátrum honlapján.

Ahogy Svédországban ügyelnek a finn kisebbség kultúrájának megőrzésére, ugyanúgy Finnországban is fontosnak tartják a svéd kisebbséggel való törődést – mondta el az MTI-nek Böhm György rendező, hozzátéve, hogy az előadás így svéd nyelvű.
A szerepeket már novemberben kiosztotta a rendező, májusban kezdték meg a próbákat, a munkát az elmúlt hetekben folytatták. Arne Nylander alakítja Balut, Patrick Henriksen alakítja Mauglit, Cecilia Paul Tunát, Niklas Akerfelt Sír Kánt, Birthe Wingren pedig Bagirát.
A tesztelőadások sikeresek voltak, a premiert követő estékre már 10 ezernél is több jegy fogyott el elővételben.
A kikötőtől közelében álló 700 személyes színház felújítását 2012-ben fejezték be, remek új színpad- és világítástechnikával szerelték fel – részletezte a rendező. 

forrás: MTI

Kapcsolódó tartalmak

Szentivánéji álom – Premier

Nagy Péter

Előadássorozattal búcsúztatja játszóhelyét a Pannon Várszínház

Volf Anna

Tavaszébredés – Beszélgetés Török Annával

Vincze Dániel

A magyar operett legnagyobb slágerei – operett gála a Gödöllői Királyi Kastély Lovardájában

Czitrovszky Balázs

Orbán János Dénes és Szőcs Géza könyvbemutatói Miskolcon

Buchmann-Horváth Emese