Hírek, beszámolók

A Fantom és az Elfújta a szél dallamai is felcsendülnek a Múzeumok éjszakáján

Három Dóm téri előadásból hallhatnak dalokat a REÖK látogatói a Múzeumok éjszakáján. A kiállítóház előtti téren nyolc órától kezdődik a fő program, emellett pedig tárlatvezetésekkel, múzeumpedagógiával várják az érdeklődőket.

Különleges mini-koncerttel várja június 22-én (szombat), a Múzeumok Éjszakáján látogatóit a REÖK. Az idei Dóm téri produkciók fellépőit hívták meg, hogy adjanak ízelítőt a hamarosan induló szezonból. A Leányvásár, Az operaház fantomja és az Elfújta a szél szereplői is énekelnek a kiállítóház előtti téren.

Az idei nyitó előadásból a táncos-komikust játszó Keresztes Tamás és a szubrettet alakító Kiss Diána Magdolna adják elő közös duettjüket.
Az idén tízéves hazai bemutatóját ünneplő Fantomból Fonyó Barbara, Christine megformálója vállalta a fellépést, ő a  „Látjuk-e még egymást valahol?” című szerzeményt adja elő.
Az Elfújta a szélből már hallhattak korábban részleteket a nézők, hiszen léptek már fel a REÖK-ben a művészek. Akkor óriási sikerül volt, több mint kétszázan tapsoltak a Presgurvic-dalokat előadó szereplőknek. Most Nádasi Veronika énekli el Mammy gospel melódiákra hajazó nótáját, Prescsák Zitától pedig Belle Watling kurtizán dalát hallhatjuk.

Jó hír azoknak, akik kíváncsiak az idei Szegedi Szabadtéri Játékok nyitóprodukciójára, a Leányvásárra – és még nem vásárolták meg belépőiket –, hogy a Múzeumok Éjszakája alkalmából ötven százalékkal olcsóbban vehetik meg a jegyeket a július 5-ei előadásra. A lehetőség korlátozott, az ajánlat kizárólag a Fesztivál Jegyirodában (6720 Szeged, Tisza L. krt. 56.) érvényes.

További programok:
18 órától Ale Ildikó festőművész és Molnár Sándor képzőművész óránként tart tárlatvezetést az érdeklődőknek a XXXVII. Szegedi Nyári Tárlaton. A kiállításhoz kapcsolódik az a beszélgetés, melynek vendége Popovics Lőrinc szobrászművész, akivel Balog József újságíró beszélget a Nyári Tárlaton látható műveiről és jövő hónapban nyíló életmű kiállításáról. Szintén óránként, 19 órától kezdődik hasonló program a gyermekek számára: Ale Ildikó festőművész múzeumpedagógiai foglalkozással várja a fiatalokat.

forrás: szegediszabadter.hu

Kapcsolódó tartalmak

Met Live in HD a Müpában: új produkciók a 2016/17-es évadban

Buchmann-Horváth Emese

Doktor Szöszi ismét meghódítja a világot?

admin

Csűrös Karolát köszöntötték 80. születésnapján a Madách Színházban

Buchmann-Horváth Emese

Nyilas Misi kerestetik gála Békéscsabán

Buchmann-Horváth Emese

Egy kis éji zene – Keszthelyi Nyári Játékok

Kiss Brigitta