Hírek, beszámolók

A három testőr a Pannon Várszínházban

Február 21-én tartja az előadás premierjét a Pannon Várszínház, amely az ország más színházaiban bemutatott előadásoktól eltérően az eredeti regény adaptációja. 

Vándorfi László elmondta, hogy Alexander Dumas ezer oldalas regényét adaptálták színpadra, kétfelvonásos, sok zenét és a Pannon Várszínház teljes társulatát felvonultató darabot láthat a közönség, amely eltérően a más színházakban látható feldolgozásoktól, nem musical.
 
Dumas, a romantika egyik legjelentősebb képviselőjeként ebben a darabban is hatalmas érzelmeket mutat meg, ezáltal az előadás aktualizálás nélkül is “beletalál a mindenkori viszonyokba” – fejtette ki az igazgató, hozzátéve, hogy az érzelmek mellett a siker, a karrier és az érvényesülés kérdését boncolgatja a darab.
 
Az előadásban kettős szereposztásban mutatkozik be a Pannon Várszínház színpadán Szente Árpád Csaba, aki Buckingham herceg és Aramis szerepét is megformálja – mondta Vándorfi László, hozzátéve, hogy Richelieu bíboros szerepét Gazdag Tibor alakítja, a jelmeztervező Justin Júlia, a díszlettervező Kovács Yvette Alida. A darab rendezője Vándorfi László.    
 
Az előadásban nagy szerepet kap a vívás, mely nem csupán “színészi kardcsattogtatás”, hanem jelenetértékű helyzeteket előidéző látványosság – fogalmazott a teátrum vezetője. Dumas 1844-ben írta a regényt, amelyet családi háttere is inspirált, hiszen apja a francia forradalom tábornoka volt – mondta Vándorfi László.
 
A szombati bemutatót követően februárban még három alkalommal, márciusban pedig szintén háromszor látható az előadás – közölte az igazgató.
 
Forrás: MTI

Kapcsolódó tartalmak

Különleges koprodukcióban készül a veszprémi Isten pénze

Buchmann-Horváth Emese

Virágot Algernonnak sajtótájékoztató a Raktárszínházban

Buchmann-Horváth Emese

Hallgass bele A púpos című musicalbe!

Volf Anna

Hiánycikk az új musical a Broadway-n

Volf Anna

Színházak éjszakája – 7-8 ezer látogató a rendezvényen

Volf Anna