Hírek, beszámolók

A helység kalapácsa a Csiky Gergely Színházban

Október 13-án mutatják be először kőszínházban A helység kalapácsa című zenés komédiát a kaposvári Csiky Gergely Színházban. A darabnak már volt egy szabadtéri előbemutatója az augusztusban Nagyharsányban rendezett Ördögkatlan Fesztivál keretében. A Petőfi-korabeli vándorszíntársulatok levegőjét idéző előadás nagy sikert aratott első közönsége előtt. Az előadás egyben a színház első utazó előadása is. Az Utazószínház célja, hogy minél több emberhez eljusson a színház világa, olyanokhoz is, akik nem teheik meg, hogy vidékről a városba utazzanak egy színházi előadás miatt. Könnyen és gazdaságosan utaztatható előadásokat jelent, melyek bárhol bármikor előadhatók.

Petőfi Sándor vígeposzához a blues zenész Ferenczi György írt zenét. “Egy magyar zenésznek normál esetben a népzenétől kellene bárhova eljutnia, de a Kodály-módszer hazájában ez rendszerint nem így van. Én Jimi Hendrix, az AC/DC és a Hobo Blues Band zenéjén nőttem fel. Ma két dolog határozza meg a zenémet: a népzene és Hendrix. Kedvenc íróm Jókai, kedvenc költőm Petőfi. Aki a rock and rollt életformájának vallja, az nem mehet el Petőfi mellett úgy, hogy ne ragadja meg a belőle sugárzó energia és életöröm. Velem sem történt ez másként. Petőfi, ha most élne, Chuck Berry-rajongó lenne. Tanuljátok meg, mi a költő, mert én most megtanultam. Petőfi kőkemény, kegyetlen. Megismertem a költészetét – most már viszonylag jól ismerem – és ha az ember leszámol a sztereotípiákkal, és nyitott tudattal megy neki, akkor fantasztikus élményben lesz része.” – mondja Ferenczi György.

Főbb szerepekben Fándly Csaba, Nyári Oszkár, Nyári Szilvia, Czene Zsófia, Szvath Tamás, Takács Géza, Marofka Mátyás, Váncsa Gábor, Hatvani Mónika láthatóak.
 

Kapcsolódó tartalmak

Férfi és Nő – koncert három színészre, egy zeneszerzőre és zenekarra

Buchmann-Horváth Emese

Forgács Péter marad a Győri Nemzeti Színház igazgatója

Volf Anna

'Túl a Maszat – hegyen' cd és bemutató

admin

Jekyll & Hyde kulisszatitkok

Stern Ágnes

Zenés péntek Serbán Attilával az Aréna plázában

Volf Anna