Hírek, beszámolók

A játék újra él – Abba-dalok Esztergomban

A Játék újra él című musicalt mutatja be a fennállásának tizedik évfordulóját ünneplő Érsekújvári Rockszínpad július 25-én 21.00 órakor az Esztergomi Várszínházban, Stugel Tibor rendezésében.

A jubiláló csapat legendás Abba dalok felhasználásával készített előadást, amellyel határon innen és túl számtalan helyen mutatkoztak már be sikerrel. Az Abba együttes története 1972-ben kezdődött, és amikor két esztendő múlva  az Eurovíziós Dalfesztiválon a Waterloo című számmal nyertek, elindult példátlan sikerszériájuk. Generációk nőttel fel zenéjükön. A négytagú svéd formáció  Amerikát kivéve mindenhol megdöntötte a lemezeladási rekordokat és uralta a slágerlistákat. Válogatásalbumukból, az Abba Goldból Angliában többet adtak el, mint a Queen és a Beatles lemezekből. 

A csúcson hagyták abba: az 1982-es feloszlásuk óta soha nem álltak újból össze, nem adtak együtt koncertet, s ezen a számukra felajánlott egymilliárd dollár sem változtatott. A dalaikra épülő Mamma Mia! című színpadi darabot világszerte eddig több, mint 50 millióan látták. A hírek szerint a turnéváltozat már annyi színház repertoárján szerepel, hogy az eredeti musical mindennap legalább hét különböző színpadon látható.

Az Érsekújvári Rockszínpad produkciójában a legnagyobb Abba-melódiák hangzanak egy szórakoztató történet keretében.

Forrás: Esztergomi Várszínház

Kapcsolódó tartalmak

A Madách Színház titkai

Mezőfi Orsolya

Lekerül a Gyűrűk ura Londonban

admin

Really Useful Group a YouTube-on

admin

Bemutatjuk a Mamma Mia! szereplőit

Vincze Dániel

Hallelujjah a West Enden!

admin