Hírek, beszámolók

A kölyök musical Egerben

Halasi Imre újra Egerben rendez. Rácz Jánossal a főszerepben Nagy Tibor – Pozsgai Zsolt – Bradányi Iván: A kölyök című musicaljét viszi színpadra, a bemutató április 10-én lesz.
A mű Chaplin klasszikussá vált filmjének alaphelyzetét dolgozza fel, melynek hősei a Csavargó (Charlie Chaplin) és az Utcagyerek, Jacky – mondja a rendező. Chaplin a milliomosparkban egy utcára kitett gyermeket talál. Az első pillanatban meg akar szabadulni a tehertől, de mivel ez nem sikerül, magához veszi padlásszobájába. A ház rettenthetetlen úrnője Madame Foyer lányával, Lucyval együtt zsarnokoskodik fölöttük. A klasszikus némafilm karakterei elevenednek meg a musicalben: az utcanép, rendőrök, csavargók, esendő és komikus figurák. Egy váratlan fordulat azonban felborítja e furcsa nép életét, mikor Jacky, a kisfiú veszélybe kerül.
Halasi Imre azt is elárulta, hogy kevesen tudják, de Charlie Chaplin első gyermekének rendkívül korai halála után készítette el A kölyök című filmet, mintegy mozivászonra álmodva saját apai érzéseit, fájdalmát. Ezért is írta Chaplin a film elejére, hogy: “édes-bús” történet – ezt a hangulatot követi a musical is, a műfaj törvényei szerint sok humorral, bensőséges emberi helyzetekkel, megható történésekkel, slágerekkel és sok-sok tánccal.
 

Kapcsolódó tartalmak

Apácák musical a fővárosban

admin

Megalakul a Miskolci Balett

Buchmann-Horváth Emese

Musicalszínész zsűrizi az amerikai tehetségeket

admin

Száraz Tamás és Tóth Attila akusztikus koncertje a Madách Színházban

Utasi Nikolett

Békéscsabán az Aida

admin