Hírek, beszámolók

A Macskák az Óbudai Nyár programkínálatában

Az eddigieknél korábban, június elsején kezdődnek az idei Óbudai Nyár eseményei, amelynek keretében augusztus 31-ig tizenegy helyszínen lesznek zömmel szabadtéri rendezvények a főváros III. kerületében.

Az érdeklődők hetven programból válogathatnak, köztük negyven koncert szerepel. A nyitóesemény Hobo és Bandája fellépése lesz június 1-jén a Kobuci-kertben, ahol a Vadászat című HBB-lemez műsora hangzik el. Hobo (Földes László) július 3-án is játszik az Óbudai Nyáron, akkor a Vándor az úton című anyagából válogat.

“Tizenharmadik alkalommal rendezzük meg a sorozatot és örömmel állapíthatom meg, hogy egyre színesebb a program. Az Óbudai Nyár célja a közösségépítés, az előadásokra, koncertekre természetesen nemcsak az óbudaiakat várjuk” – mondta Bús Balázs, Óbuda polgármestere a szerdai sajtótájékoztatón.
Lőrincz Edina, az Óbudai Kulturális Központ ügyvezető igazgatója azt emelte ki, hogy az idei rendezvénysorozat teljesen felöleli a három nyári hónapot.

A programok jelentős része ingyenes, hat koncertet hallgathat a közönség a Fő téren. Az Óbudai Danubia Zenekar kétszer is pódiumra lép, Silló István vezényletével június 14-én Verdi-műveket szólaltatnak meg, egy héttel később pedig Orff Carmina Buranáját.
Az Óbudai Búcsú június 29-én és 30-án lesz ugyancsak a Fő téren, itt a meseszínháztól a nemzetiségi kórustalálkozón és operettesten át a Molnár Dixieland Band, valamint Demjén Ferenc koncertjéig sokféle programon vehet részt az érdeklődő. A Fő téren koncertezik a nyáron a Djabe és a Benkó Dixieland Band is, először kirándulnak szabadtérre a Macskák: a Webber-musicalt, a Madách Színház sikerprodukcióját a Zichy udvarban játsszák.
“Az Óbudai Társaskör hagyományaihoz híven színielőadással és zenés műsorokkal egyaránt várja a vendégeket” – mondta Harsányi Mária igazgató. A Robert James Waller Madison megye hídjai című regényéből készült film alapján Radnai Annamária írt darabot, Novák Eszter rendezésében elevenedik meg a szerelmi történet, a főszerepeket Udvaros Dorottya és László Zsolt alakítja.
A Felolvasószínház a társaskör épületének – egykor kávéház volt – legendás vendégére, Krúdy Gyulára emlékezik négy csütörtök estén, először július 11-én. A sorozat szerkesztője Fráter Zoltán, rendezője Székely Kriszta egyetemi hallgató. A társaskör kertjében Edith Piaf alakját Vári Éva idézi meg, fellép Nikola Parov és Herczku Ágnes, gitárestet ad Snétberger Ferenc, valamint Tátrai Tibor és Szűcs Antal Gábor Latin-duója.
A társaskör rendezésében a Kiscelli Múzeum kertjében két esten muzsikál az idén 50 éves Liszt Ferenc Kamarazenekar, amely jeles vendégeket hívott: a Bécsi Filharmonikusok magyar szóló csellistáit, Somodari Pétert és Varga Tamást. A társaskör kertében Esszencia címmel is adnak egy műsort, ebben a fél évszázad során a közönség kedvencévé vált zeneművekből válogatnak.

forrás: MTI

Kapcsolódó tartalmak

Blogot írnak az Avenue Q lakói

admin

Kiállítással kezdődött a Macskák 30 hét

Buchmann-Horváth Emese

Alaphang – az Össz-Hang Társulat bemutatkozó estje

Buchmann-Horváth Emese

Az Isten pénze újra Baján

Vincze Dániel

Ez történt idén – visszatekintés a 2009-2010-es magyar színházi évadra

admin