Hírek, beszámolók

A Madách Színház legújabb produkciója – a Betörő az albérlőm – májusban kerül színpadra

A Pénteki sajtótájékoztatón a Madách Színház igazgatója, Szirtes Tamás mutatta be a 2013. május 11-én debütáló Betörő az albérlőm című vígjáték történetét, rendezőjét, valamint a színészi gárda tagjait.

A színpadi darab forgatókönyve egy 60’as évekbeli film, a Betörő az albérlőm (angolul The Ladykillers) színpadi adaptációja. Szirtes hozzáfűzte, hogy a filmet akkoriban nem csupán a története, hanem egyben a színészi játék tette  igazán naggyá. Mindezek mellett az utóbbi 5 év színházi sikerdarabjai mind filmek alapján készülnek. Miután a rendezővel, Szente Vajkkal látták a mű londoni színpadi változatát, úgy vélték, hogy a Betörő az albérlőmnek meg kell jelennie a magyar színpadon is.

A krimikomédia története szerint egy idős asszonyhoz új albérlő költözik, aki egy rablóbanda feje. Marcus, a bandavezér terve alapján egy pénzszállító autót akarnak kirabolni, de az idős hölgy megneszeli a fondorlatot, és feljelenti a bűnbandát a rendőröknek. Azonban a rendőrségen nem veszik őt komolyan, és hazaküldik álmodozni. Innentől kezdve a banda tagjai meg akarják ölni a főbérlő hölgyet.

Ahogy a vígjáték rendezője, Szente Vajk is fogalmazott a darabbal kapcsolatban, a Madách Színház “különleges napra készül május 11-én”, hiszen nem csak a krimikomédia műfaj teszi érdekessé a darabot, hanem a szereposztás is.

Mrs. Wilberforce szerepét Halász Judit kapta meg, aki még a pályája elején állt a Madách Színház színpadán. Még nagyobb színfoltja a darabban szereplő színészeknek Mucsi Zoltán, aki Marcust alakítja majd a vígjátékban. A bandatagok szerepét Hajdu Steve, Magyar Attila, Nagy Sándor és Szerednyei Béla között osztották ki, míg a rend őrét Pusztaszeri Kornél alakítja majd.

Kapcsolódó tartalmak

Elisabeth világszerte

Stern Ágnes

Nagy Sándor nyomoz

admin

A Bajadér (Miklósa E.-Dolhai A., Szendy Sz.-Kerényi M. M., Oszvald M.-Csere L.) – Operettszínház 2014. 09. 17.

Stern Ágnes

Új McDonagh premier a Thália Színházban

Buchmann-Horváth Emese

A Padlás Miskolcon – interjú Seres Ildikóval

orosz.petra