Hírek, beszámolók

A MADE IN HUNGÁRIÁVAL ZÁRUL A GYULAI VÁRSZÍNHÁZ ÉVADA

A Várszínházban kétszer is játsszák a darabot, a debreceni Kossuth téren pedig a légnépszerűbb részleteket mutatják be.

A Made in Hungária című musical zárja a Gyulai Várszínház 2016-os nyári színházi programját. A Mészáros Tibor rendezte előadást augusztus 12-én és 13-án este adja elő a Csokonai Színház társulata a Tószínpadon.

A produkció legnépszerűbb részleteiből készült válogatást augusztus 17-én 20 órától a debreceni Kossuth téren, a Karneváli hét keretében is láthatja a közönség. A musicalt a 2016/2017-es évadban is műsoron tartja a Csokonai Színház.

1956-ban Amerikába disszidál, majd három év elteltével mégis hazatér egy angyalföldi család. A kor szellemiségének határait ez a csiki-csuki önmagában is feszegeti, az őket figyelő éber szemeket ráadásul erősen marja az újhazában tinédzserré cseperedő fiút is megfertőző, amerikai rock & roll. Magasra perdülő kreppszoknyák, feszülő hálós trikók, szárnyaló szép remények… A fiatalok életét a hatvanas években is ugyanaz határozta meg, mint manapság: zene, szerelmek, vágyak. Ötven év elteltével könnyen mondhatnánk, hogy lejárt lemez, ha az előadás AngelLand együttesének frontemberében nem ismernénk fel a CD-k korában is hódító zenész-fenegyereket: Fenyő Miklóst.

Az utóbbi évek egyik legsikeresebb magyar musicalében felhangzik számos jól ismert Hungária-szám, többek között a Csókkirály, a Multimilliomos dzsesszdobos, a Csók a családnak, az Amerika hangja és a Csavard fel a szőnyeget. Az amerikai szabadságeszményt hazai környezettel ötvöző musicalt a 2015-ös Városmajori Színházi Szemlén közönségdíjat nyert Istent a falra festeni című előadást rendező Mészáros Tibor viszi színre – olvasható az előadás ajánlójában.

Forrás: szinhaz.hu

Kapcsolódó tartalmak

Eseménydús november a Pinceszínházban

Buchmann-Horváth Emese

Nagy sikerrel mutatták be a Józsefet a Madách Színházban

admin

Kiváló minősítést kapott a Szegedi Szabadtéri Játékok

Sándor Petra

A nyomorultak (Homonnay Zsolt – Szabó P. Szilveszter, Miskolci Nemzeti Színház)

Czibulka Stella

Trója – a Sziget Színház produkciója a RaM Colosseumban

Czitrovszky Balázs