Hírek, beszámolók

A Monte Cristo grófját mutatja be a Békés Megyei Jókai Színház

Lehet-e büntetlenül kárt okozni másnak, elfedheti-e az idő homálya a múltban elkövetett bűneinket, van-e értelme bosszúnak? Ilyen és hasonló kérdéseket feszeget a Békés Megyei Jókai Színház ősbemutatója, a Monte Cristo grófja című musical.

Fekete Péter, a teátrum igazgatója hétfőn az MTI-nek elmondta: Dumas regényét Pozsgai Zsolt és Szomor György álmodta színpadra. A pénteki békéscsabai ősbemutatón a főszerepet, Edmond Dantest a darab zeneszerzője és rendezője, Szomor György formálja meg. A fülbemászó dallamok, az élőzene, az izgalmas látvány, a korhű jelmezek és fergeteges táncok felhőtlen szórakozást ígérnek – tette hozzá a direktor.

Szomor György a színház ajánlójában olvasható interjúban elmondta, hogy Pozsgai Zsolttal már nyolc éve terveznek egy közös darabot. Javaslatára döntöttek arról, hogy megírják a Monte Cristo grófja musicalváltozatát. Szomor György szerint Dumas regénye azon túl, hogy irodalmi remekmű, a témáját tekintve is hihetetlenül érdekes. Mint mondta, elképesztő terjedelmű anyagról van szó, melyet nehéz két felvonásban, egy musicalben átadni úgy, hogy az érdekfeszítő tudjon maradni a közönségnek.

Az élőzenével kísért darab zenéjét a színház CD-formájában is kiadja. A musicalben a békéscsabai művészek Gulyás Attila, Csomós Lajos, Katkó Ferenc és Gubik Petra mellett vendégek, így Vasvári Csaba, Vastag Tamás, Lapis Erika és Gerner Csaba is erősítik a produkciót.

forrás: MTI

Kapcsolódó tartalmak

A dzsungel könyve Helsinkiben

Sándor Petra

Vizsgáztak a Madách Musical Műhely növendékei

admin

Az István, a király rockoperával kezdi az évadot a békéscsabai Jókai Színház

Volf Anna

Popfesztivál a magyar dal napján

Volf Anna

Búcsúlevél Iglódi Istvánhoz

admin