Hírek, beszámolók

A nagy orrú lovag legendája életre kel: jön a Cyrano musical

A kérdés örök és időtlen: vajon mi erősebb, a szerelem vagy a barátság, s mi fontosabb, a szépség avagy a szellem? A Cyrano című romantikus musical bemutatója április 15-én lesz a Ram Colosseumban.

Külcsín vagy belbecs? Ez az emberi lélek örök dilemmája. Lehet-e szeretni valakit, aki csúnya? Tud-e a szív győzedelmeskedni a társadalmi elvárásokkal szemben? Előnyt élvezhet-e az igaz szeretet? Olyan korszakot élünk, ahol ez a téma központi szerepet kap a mai ember életében, mert egyre erősebb bennünk a felismerés, miben is rejlik az igazi boldogság.

A XVII. századi Párizsban játszódó történet főhőse a kiváló költő, és páratlan kardforgató Cyrano de Bergerac, aki esküdt ellensége minden képmutatásnak. A férfi nemes lelkű, gyöngéd szerelmes, aki hatalmas orra miatt szerelme viszonzására sohasem számíthat. Szívszerelme, Roxán egy nála átlagosabb észbeli képességű férfit részesít előnyben, Christiant, aki azonban fiatal és jóképű, ráadásul Cyrano barátja. Cyrano Christian nevében udvarol csodálatos versekben Roxánnak, az ő kedvéért védi a fiút a háborúban. Az ifjú azonban mégis elesik, Roxán kolostorba vonul, és már túl későn jön rá az igazságra, ki is írta a leveleket valójában…

Az előadást a címszerepet is alakító Pintér Tibor rendezi, Roxán Békefi Viktória lesz. A musicalben feltűnik továbbá Mohácsi Márk, Lőrincz Andrea, Várfi Sándor, Dancs János, Bencze Sándor és Mező Zoltán, akik Bradányi Iván dalszövegeit éneklik majd. A zeneszerző Szekeres Géza.

 

forrás: szinhaz.hu

Kapcsolódó tartalmak

Zsúfolt évad elé néz az Operettszínház

Buchmann-Horváth Emese

Készül a HSM3

admin

Tony-díj 2011: best of Neil Patrick Harris (videóval)

Volf Anna

Serbán Attila – Silent Night 2015

Buchmann-Horváth Emese

Ma van az 52. színházi világnap

Sándor Petra