Interjúk

A nyomorultak – Interjú Mahó Andreával

Mahó Andrea 2001-ben a Győri Nemzeti Színházban játszhatta el először a Nyomorultak musical egyik főszerepét, Cosette-t. Tíz évvel később Kecskeméten a Katona József Színházban ismét ebben a szerepben láthatták a nézők.

Többször játszhattad el Cosette szerepét, több előadásban. Mit jelent számodra ez a szerep?

Nagyon szeretem ezt a csodálatos musicalt, a zenéje zseniálisan megkomponált és megnyitja a szíveket, nem beszélve a történetről. Cosette a tisztaságot jelképezi, és azt gondolom, egy ilyen szerepet megformálni nagyon szép ajándék az élettől.

Miben változott a karakterformálásod a tíz évvel ezelőtti győri előadáshoz képest?

Mivel én magam is értem és fejlődtem lelki szinten is, azt hiszem a tíz évvel ezelőtti ösztönös naivság és ártatlanság, ami az én akkori kislányosságomból eredt, most párosult valami mélyebb érzelemmel is, mert már felnőtt fejjel az ember jobban át tudja érezni, hogy az igaz szerelemnek milyen hatalmas értéke van.

Melyik volt számodra a legemlékezetesebb Nyomorultak előadás, és miért?

A legemlékezetesebb a győri tíz évvel azelőtti bemutató volt, több szempontból is. Egyrészt, mert életem első nagy zenés produkciója volt. Az első musical szerepem, ami aztán magával hozta ezt a sok szép főszerepet, másodsorban a darab zeneszerzője a világhírű Claude-Michel Schönberg előtt énekelhettem, mert eljött megnézni az előadást.

Mit gondolsz, miért szeretik a nézők ennyire ezt a darabot?

Victor Hugo története egy igazi emberi történet a hitről, a szeretetről és a kitartásról. Példaértékű a mai világban is, hogy ha erős a hitünk, akkor mindent meg tudunk valósítani, még ha egy pillanatra azt is érezzük, hogy a világ összeesküdött ellenünk és olyan Nyomorultak vagyunk.

Cosette szerepén kívül melyik karakter áll még közel Hozzád?

Nagy kedvenc még Christine szerepe az Operaház Fantomjában. Amikor megkaptam a szerepet 9 évvel ezelőtt azt is mondhatjuk, hogy én voltam maga Christine, egy kislány, aki jött vidékről, felfedezték és megkapott egy csodás főszerepet. Christine is a karban énekelt amíg a Fantom fel nem figyelt angyali hangjára. A legújabb szerelmem pedig Mary szerepe a Mary Poppinsban. Egy igazi Nő, aki bölcs, humoros és az Ő sajátos stílusával eljut az emberek szívéhez.

 

Sándor Petra
 

Kapcsolódó tartalmak

Fantom kilencezredszer

admin

Búcsúzik a Sakk musical-koncert

Nagy Péter

A nyomorultak – Interjú Homonnay Zsolttal

Buchmann-Horváth Emese

Már rendelhetők a jegyek a bajai Miss Saigonra

Sándor Petra

Újra működésben a "macskafogó"

Rechtenwald Kristóf