Hírek, beszámolók

A nyomorultak sajtótájékoztató Miskolcon

A Miskolci Nemzeti Színházban a 2011/2012-es évad második felének két nagyszínházi bemutatójáról, ezen belül Alain BoublilClaude-Michel SchönbergHerbert Kretzmer: A nyomorultak című előadásáról tartottak sajtótájékoztatót.

Halasi Imre a darab rendezője, színházigazgató elmondta, hogy A nyomorultak új produkciójának bemutatását mintegy hároméves munka előzte meg, mivel többféle nemzetközi kritériumnak kellett megfelelni. A musical 2012. március 2-án debütál Miskolcon, és kettős, illetve hármas szereposztásban lesz látható: Jean Valjean szerepét Sasvári Sándor és Homonnay Zsolt játssza majd, míg Javert felügyelőt Szabó P. Szilveszter, Cseh Antal és Molnár Erik alakítja. (A teljes színlap itt található.) A direktor megjegyezte, hogy eredetileg a musical premierjével kezdődött volna az évad, 2011. októberében, de a bemutatót az ismert anyagi nehézségek miatt 2012 március elejére kellett halasztani.

A sajtótájékoztatón többek között jelen volt Sasvári Sándor színművész, énekes, és Szabó P. Szilveszter színművész. Sasvári Sándor megjegyezte, hogy minden idők legnépszerűbb musicalét Németországban már játszották, katartikus élményekkel, és reméli, Miskolcon is hasonló előadás születik. Hozzátette, hogy a szenzációs szereposztás erre szinte garancia.

 

Forrás: www.observer.hu

Kapcsolódó tartalmak

Új szín a Broadway-n

admin

Ilya Gaisin nyerte el az Aranypálcát

Buchmann-Horváth Emese

Az Operettszínház sztárjai dedikálták a Rebecca cd-t

admin

Hugh Jackman kiszállt a Broadwayn bemutatásra váró Houdini-musicalből

Volf Anna

Nagyszabású koncerttel ünnepli a Madách Színház Andrew Lloyd Webber születésnapját

Buchmann-Horváth Emese