Hírek, beszámolók

A padlás a Pécsi Nemzeti Színházban

Január 18-án mutatják be a Pécsi Nemzeti Színházban Presser Gábor és Sztevanovity Dusán mesemusicaljét, A padlást, Böhm György rendezésében.

1988-ban a Vígszínházban mutatták be – és azóta is repertoáron tartják – az LGT együttesben akkora már összeszokott alkotópárosként működő Presser Gábor és Sztevanovity Dusán „félig mese, félig musical” műfaji megjelölésű darabját. A szerzőpároshoz a librettó társalkotójaként Horváth Péter, drámaíró csatlakozott. A mű azóta az ország szinte valamennyi színházát bejárta. Presser Gábor szerint „talán annak köszönhető a megtisztelő fogadtatás, hogy a mű egy családi, vagy közösségi darab, amely teljesen mentes a politikától és a történelemtől”. Lámpás, a szerelmespár Rádiós és Süni, a folyton szilvás gombócot készítő Mamóka és a többiek története 9-től 99 éves korig mindenkinek szól.
A pécsi előadást az Operettszínház külföldön is nagy sikert arató mesemusicaljének, A Szépség és a Szörnyeteg című Disney-mese színpadra adaptált változatának rendezője, Böhm György rendezi, akivel a pécsi nézők már megismerkedhettek a tavaly bemutatott A dzsungel könyve című musical kapcsán.
Az előadás főbb szerepeiben Sándor Péter, Györfi Anna, Götz Attila, Mikola Gergő, Füsti Molnár Éva és Stubendek Katalin lesznek láthatóak.

Kapcsolódó tartalmak

Luxemburg grófja árverés és premier

Buchmann-Horváth Emese

Az oroszlánkirály lett az év legtöbb bevételt hozó Broadway-darabja

Volf Anna

Gladiátor musical főpróba

Sándor Petra

Musical Ensemble

Tóth Barbara

A nyomorultak (Margitszigeti Szabadtéri Színpad)

Schmidt Barbara