Hírek, beszámolók

A padlás a Pécsi Nemzeti Színházban

Január 18-án mutatják be a Pécsi Nemzeti Színházban Presser Gábor és Sztevanovity Dusán mesemusicaljét, A padlást, Böhm György rendezésében.

1988-ban a Vígszínházban mutatták be – és azóta is repertoáron tartják – az LGT együttesben akkora már összeszokott alkotópárosként működő Presser Gábor és Sztevanovity Dusán „félig mese, félig musical” műfaji megjelölésű darabját. A szerzőpároshoz a librettó társalkotójaként Horváth Péter, drámaíró csatlakozott. A mű azóta az ország szinte valamennyi színházát bejárta. Presser Gábor szerint „talán annak köszönhető a megtisztelő fogadtatás, hogy a mű egy családi, vagy közösségi darab, amely teljesen mentes a politikától és a történelemtől”. Lámpás, a szerelmespár Rádiós és Süni, a folyton szilvás gombócot készítő Mamóka és a többiek története 9-től 99 éves korig mindenkinek szól.
A pécsi előadást az Operettszínház külföldön is nagy sikert arató mesemusicaljének, A Szépség és a Szörnyeteg című Disney-mese színpadra adaptált változatának rendezője, Böhm György rendezi, akivel a pécsi nézők már megismerkedhettek a tavaly bemutatott A dzsungel könyve című musical kapcsán.
Az előadás főbb szerepeiben Sándor Péter, Györfi Anna, Götz Attila, Mikola Gergő, Füsti Molnár Éva és Stubendek Katalin lesznek láthatóak.

Kapcsolódó tartalmak

Több vidám darab a debreceni Csokonai Színház műsorán

Volf Anna

Lehár Ferenc Énekverseny Gálaest (Budapesti Operettszínház)

Nagy Péter

Chicago musical Miskolcon

Sándor Petra

Az év legjobban várt hazai lemezével érkezik Sárik Péter

Buchmann-Horváth Emese

Tavaszébredés – Beszélgetés Mihálka Györggyel

Vincze Dániel