Hírek, beszámolók

A púpos – új magyar musical ősbemutató Komáromban

Az idén 10 éves jubileumát ünneplő komáromi Magyarock Dalszínház a nyáron ősbemutatóra készül: a teátrum Másik Lehel és Vizeli Csaba A púpos című musicaljét mutatja be Komáromban.

A darab, mely Paul Féval ismert romantikus kalandregénye alapján készült, a Madách Színház musical pályázatának döntőse volt 2010-ben. A Magyarock Dalszínház vezetője az ősbemutató társrendezője is lesz, Bakó Gábor koreográfussal (Miss Saigon, A nyomorultak, Aida) közösen.

Vizeli Csaba így fogalmazott: „Már a Madách pályázat idején elterveztük, hogy mindenképpen színpadra állítjuk a darabot, de közben érkezett egy felkérésünk a Fehérlaposok című rockopera megírására, így a bemutatót az idei nyárra kellett áttennünk. Az elmúlt időszakot természetesen kihasználtuk, s igyekeztük a darabot még jobbá tenni. A keresztmetszet előadás tapasztalatait és a visszajelzéseket felhasználva bizonyos részeket kiigazítottunk a műben, illetve az általunk hiányosnak ítélt részeken még új dalok is kerültek a musicalbe.”

A zeneszerző, Másik Lehel elmondta, hogy Bakó Gáborral már a 2008-as Will Shakespeare bemutatón is kiválóan tudtak együtt dolgozni, ezért a színpadi megvalósításnál már a kezdetektől fogva az ő személyében gondolkoztak.

A Magyarock Dalszínház társulatát ismét több vendégművész, többek között a Madách Színház színésze, Pankotay Péter fogja erősíteni, akit a közönség Lagardére lovag szerepében láthat. A musical ősbemutatója a komáromi Jókai ligetben felállított szabadtéri színpadon látható 2012. július 13-án 21.00 órától.

További információk a társulat honlapján olvashatók.

Kapcsolódó tartalmak

A kutya különös esete az éjszakában (Centrál Színház)

Stern Ágnes

Önéletrajzot ír Patti LuPone

admin

Szívvel-l’élekkel

Mezőfi Orsolya

Képzelt riport… – 40. évforduló a Bajor Gizi Színészmúzeumban

Sándor Petra

Sztárokkal nyit az Operett új jegyárusító helye

admin