Belföld Hírek, beszámolók

A rekordok évadát zárta a Karinthy Színház

Rekord számú bemutatóval búcsúzott a 2016/17-es évadtól az újbudai teátrum. A következő évadban műsorra tűznek operettet, megzenésített Karinthy-darabot, és visszatér Molnár Ferenc Az ördög című műve is.

A hat bemutató között volt mesemusical (a Bozsik Yvette rendezte Rozsda Lovag és Fránya Frida), krimivígjáték (Szajré) régen látott társadalmi vígjáték (Péter, avagy szélhámos kerestetik…), interaktív zenés gyerekelőadás (Zsuzsika hangja) klasszikus dráma (Szembesítés), és egy Kander-Ebb musical is (Nercbanda). 5 év után ismét látható volt Stephen King Tortúra című pszichothrillere is, melynek újbóli bemutatására Európában elsőként kapta meg a jogot a teátrum.

Karinthy Márton, a színház igazgatója a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a 36. évad is a kísérletezés jegyében telik majd eddig az újbudai teátrumban soha nem látott szerzőkkel, rendezőkkel, előadásokkal. A következő évad bemutatóinak sorát a direktor rendezése nyitja meg, a Pulitzer-díjas író, Thornton Wilder A mi kis városunk című darabjával. Újra színre kerül Molnár Ferenc Az ördög című műve, elsősorban Balikó Tamás emlékének tiszteletére, ezúttal Szabó P. Szilveszter főszereplésével és rendezésében. A színház 2017-ben színre viszi Eisemann Mihály operettjét, a XIV. Renét Csizmadia Tibor rendezésében, akinek ez lesz az első munkája a színházban.

A 2018-as év szintén egy újdonsággal indul, hiszen a Nézőművészeti Kft.-vel koprodukcióban a Rejtő-köpönyeg címen Rejtő Jenő életéről készülő előadás rendezője és egyben egyik főszereplője Scherer Péter lesz. Az évad zárásaként Karinthy Frigyes Tanár úr kérem című örökzöldje kerül bemutatásra megzenésítve, Simon Kornél rendezésében.

A 2017/18-as évadtól új játszóhelyen debütál a színház két futó darabja: a Gőzben és A nadrág ezentúl a pesti Hatszín Teártumban lesz látható.

Kapcsolódó tartalmak

Sűrű, izgalmas évadot zárt a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház

Volf Anna

Közös pályázatot írt ki a Thália és a Mikroszkóp igazgatói posztjára a főváros

Volf Anna

Thriller – hírek a szereposztásról

admin

Nagy öröm a József fotós próbáján!

admin

A könyv világnapja – Matilda

Vincze Dániel