Hírek, beszámolók

A Szépség és a Szörnyeteg 300. előadása az Operettszínházban

A 2005-ben bemutatott Disney-musical május 17-én háromszázadszor lesz látható a Budapesti Operettszínház előadásában. A művészek és Böhm György rendező meglepetésekkel készülnek a jeles alkalomra.

A Szépség és a Szörnyeteg című családi musical a Disney egyik legsikeresebb, legelbűvölőbb meséjéből készült, az első olyan animációs filmből, amelyet Oscar-díjra jelöltek a Legjobb film kategóriájában. A film a Legjobb filmzene – amely azonos a musical zenéjével – és a Legjobb betétdal kategóriában két Oscar-, és különböző kategóriákban öt Grammy-díjat kapott. A New York-i Broadway-n a siker akkora volt, hogy az 1994-es bemutató után 13 évig volt műsoron a darab.

Az Operettszínházban 2005 óta futó családi musical kerek jubileumhoz érkezik a jövő héten, hiszen több mint hét év alatt háromszázadszor gördül fel a függöny Belle-nek, a Szörnyetegnek és társaiknak.
Nem csak a Budapesti Operettszínházban volt azonban látható a musical, már több turnén vett részt a társulat Németországban, amely idén nyáron és ősszel, valamint a következő évadban sem lesz másképp. Ismét külföldre utaznak hosszabb-rövidebb vendégjátékra, úti céljaik között szerepel többek között Drezda, Mannheim, München, Frankfurt és Bécs.

Az ünnepi előadáson a meglepetések mellett jelen lesznek korábbi szereplők is, érdemes tehát jegyet váltani erre a különleges alkalomra.

forrás: operettszinhaz.hu

Kapcsolódó tartalmak

Az élet zenéje

Buchmann-Horváth Emese

Újabb sikerfilmből készül musical

admin

Elfújta a szél a Szegedi Szabadtéri Játékokon, 2014.

Sándor Petra

Bemutatta a műsortervet és a társulatot a Nemzeti Színház új igazgatója

Volf Anna

Saját színház épül Frodónak

admin