Interjúk

A Szépség és a Szörnyeteg – Interjú Szulák Andreával

Szulák Andrea alig pár próba után állt be Tea mama szerepébe az Operettszínház A Szépség és a Szörnyeteg című mesemusicaljébe. Első előadása után kérdeztük a szerepről.

Hogy érzed magad a premiered után?

Nagyon fáradt vagyok. Kevés időm volt arra, hogy a szerepet átvegyem, de annyira szeretnivaló Tea mama karaktere, és szép előadás, hogy nem is tudom, melyikünk örül jobban otthon, én, vagy a kislányom, hogy ezt a szerepet megkaptam a színháztól.

Anyaként miben lehet más egy ilyen szerepet eljátszani?

Nem tudom, hogy nem anyaként milyen. De anyaként vannak torokszorító pillanatok, amikor belülről jön az érzés, hogy „már soha többé nem kell a pohárszékben aludnod kisfiam”. Nagyon sok jó érzés tör fel az emberben, miközben azért ez egy önfeledt játék.

Nehéz beállni egy összeállt előadásba?

Pokolian nehéz. Mindenki pontosan tudja a dolgát, a helyét, a szövegét, a dalát, a poénját, és akkor jön egy új, és megpróbál ebbe valahogy beleilleszkedni. De annyira rendesek a kollegák, meg olyan régóta dolgozunk már együtt, hogy már a szemük villanásából tudom, ha nem jó helyen állok.

Kicsit más karakter Tea mama karaktere az eddig játszott szerepeidhez képest. Hangban mennyire nehéz?

Ezt nagyon sokan megkérdezték, hogy honnan jönnek ki belőlem ilyen hangok, mert megszokták, hogy én úgymond dögösebb dolgokat szoktam énekelni. Erre csak annyit tudok mondani, hogy az én hivatásom az éneklés. A hangom nem hirtelen az egyik óráról a másikra lett, hanem e mögött nagyon sok tanulás és képzettség van. Számomra evidens, hogy színpadra csak olyan ember menjen, akinek van ehhez előképzettsége. Persze vannak zsenik, akiknek elég a tehetség, de azt gondolom, hogy az, hogy valaki nap, mint nap színpadra tudjon állni, az ennél többet kíván. Az állóképességet, a színpadi fegyelmet csak tanulás árán lehet megtanulni. Ahogy a hangképzést is.

 

Sándor Petra
 

Kapcsolódó tartalmak

West Side Story – a klasszikus

Krista Adrienn

Villáminterjú Mahó Andreával

Vincze Dániel

Mandy Patinkin Londonban

admin

Jézus Krisztus Szupersztár (Csengeri-Varga-Balogh)

oldadmin

Popfesztivál a magyar dal napján

Volf Anna