Hírek, beszámolók

A Szépség és a Szörnyeteg sikere Bécsben

A bécsi közönség a Stadthalléban állva tapsolt a Budapesti Operettszínház A Szépség és a Szörnyeteg című produkciójának premierjén.

Újabb várost “vett be” a Böhm György által rendezett produkció, A Szépség és a Szörnyeteg szereplőgárdája – közölte a Budapesti Operettszínház az MTI-vel szombaton. A Disney-musical, Alan Menken zeneszerző műve 2005 óta szerepel a színház repertoárján. A magyar teátrum 300 előadásra kapta meg a játszási jogot német nyelvterületen. München, Köln, Drezda és Mannheim után Bécsben látható a nagy sikerű produkció, amelyet péntek este mutattak be. Az 1800 fős Stadthalléban még 22 alkalommal kerül színre a musical.

Az osztrák musicalsztár, Maya Hakvoort, aki több mint ezerszer játszotta Elisabethet és tavaly a Lévay Szilveszterről elnevezett énekverseny zsűrijében is szerepet vállalt, az előadás után kiemelte: nagyon fontosnak tartja hogy a színházon belül működik egy musicaliskola, a Pesti Broadway Stúdió. “Látva az eredményt, úgy hiszem, remek fiatal énekesek kerülnek ki innen. Az, hogy A Szépség és a Szörnyetegben együtt dolgoznak az idősebb generációval, rendkívül erős előadást generál” – vélte Maya Hakvoort. A Disney-musicalt az Operettszínház társulata december 16-ig játssza Bécsben, majd karácsonytól Frankfurtban, 2013 elején pedig Baden-Badenben, a Festspielhausban tekinthető meg. 

forrás: MTI

Kapcsolódó tartalmak

Zenés költeményben kel életre Toldi Miklós története

Volf Anna

Lady Budapest fotóspróba 2016.10.19 (Vágó Bernadett-Szerényi László)

Stern Ágnes

Ma mutatják be az Evita című musical új rendezését a Margitszigeten

Volf Anna

Csúcsot döntött a Madách Színház

Buchmann-Horváth Emese

Manitu bocskora – meghallgatás Németországban

admin