Hírek, beszámolók

A szívek melegében

Bajára látogatnak az egykori Rock- és Musical Színház művészei, hogy egy zenés esttel tisztelegjenek barátjuk emléke előtt.

2013. szeptember 7-én pótolhatatlan veszteség érte a hazai zenés színházi szakmát. Tragikus hirtelenséggel elhunyt MIKLÓS TIBOR író, műfordító, dalszövegíró, rendező, színházvezető.

Miklós Tibor 1980-1996 között a legendás Rock Színház alapítója és művészeti vezetője volt. 1996-tól a Budapesti Operettszínházban a musicalek és rockoperák irodalmi vezetőjeként dolgozott. 1999-től a Ferencvárosi Nyári Játékok Kht. és a Piccolo Színház ügyvezető igazgatójaként alkotott felejthetetlen előadásokat a Rock- és Musical Színház társulatával. Nevéhez számtalan hazai musical dalszövege, librettója (pl.: Sztárcsinálók, Légy jó mindhalálig, Anna Karenina, Utazás, A vörös malom, Ilyenek voltunk, Nana, Kiálts a szeretetért, Abigél, Menyasszonytánc, Szegény gazdagok… stb.), és még több világhírű musical magyar fordítása fűződik (pl.: Jézus Krisztus Szupersztár, Evita, Hair, Fame, Rent, Miss Saigon, A nyomorultak, Jentl, A vámpírok bálja… stb.) Színházi alkotó-tevékenysége mellett a magyar könnyűzenei élet számos előadójának, együttesének írt dalszövegeket, így pl. a Sakk Matt, a Korong, majd a Generál együttes, Cserháti Zsuzsa, Vikidál Gyula, Homonyik Sándor, Nagy Anikó, Szűcs Judith, a Crystal együttes szövegírója is volt. Több korszakos sláger (pl.: Különös szilveszter, Boldogság gyere haza, Zenegép, Álmodj királylány, Egy elfelejtett dal, Mit tegyek, hogy érezd, Új élet kezdődött Veled… stb.) szerzője volt.

Ezen az estén az egykori Rock- és Musical Színház művészei meghívott előadókkal, valamint a Bajai Fiatalok Színházának szólistáival és vokalistáival közösen emlékeznek a páratlanul tehetséges alkotóra, megidézve legszebb dalait hatalmas életművéből.

KÖZREMŰKÖDNEK:

az egykori Rock- és Musical Színház művészei:

VÁGÓ ZSUZSI, LÁNG BARBARA, BOZSIK PATRIK, DEMETER GYÖRGY, OTTMÁR ATTILA, ZENTAI ANDRÁS

továbbá:

SIMON BOGLÁRKA, PETHŐ DORKA

valamint a Bajai Fiatalok Színházának szólistái:

SZARVAS ANNA, TERRAY ORSOLYA

és a III. Béla Gimnázium Színistúdiójának énekes és táncos növendékei.

A gálaműsor időpontja:

2013. november 29., péntek, 18 óra

Helyszíne:

Bajai Városi Színházterem

Jegyek jelképes 500,- Ft-os áron már válthatók elővételben a Bácskai Kultúrpalota Jegyirodájában (Baja, Szentháromság tér 3., Tel.: 79/321-341).

Kapcsolódó tartalmak

Rómeó és Júlia 10 éves jubileuma (Operettszínház, 2014. 01. 24.)

Czibulka Stella

Zenés beszélgetés Zöld Csabával

Buchmann-Horváth Emese

Veled, Uram! – A rockopera kőszínházi bemutatója a Nagymező utcában

Volf Anna

Kaliforniai álom 2. – A film születése

Vincze Dániel

The Producers – Bécs

Nagy Péter