Hírek, beszámolók

A Vámpírok fogsoráról

Dr. Sárossi Benedek és dr. Volom András esztétikai fogorvos, valamint Antal Balázs fogtechnikus mester csapatát megannyi követendő szempont várta a tervezés és készítés során. Alapvetések egész sorát kellett figyelembe venniük, kezdve attól, hogy a közel ötven szereplőnek olyan fogműveket készítsenek, amelyek a folyamatos le- és felhelyezés ellenére is tartósak maradnak – egészen odáig, hogy a nézőtér leghátsó soraiból is lehessen látni az ilyenformán már-már tigrisszerűvé nyújtott szemfogakat.

A készítők odafigyeltek arra is, hogy se a hangképzésben, se a viselésben ne jelentsen gondot használatuk. A berlini produkció fogászaival is felvették a kapcsolatot magyar kollégáik, azonban hamar kiderült, hogy a német vámpírfogak teljesen alkalmazhatatlanok itthon, mivel megnehezítik a magyar fonémák kiejtését. Minden egyes színész és táncos részére saját fogsorukhoz illeszkedő protézist kellett készíteni. Sárossi doktorék – akik eleinte saját magukon kísérletezték ki a fogműveket – tapasztalatai abban erősítették meg őket, hogy a próbákon is részt vegyenek, ahol egyénileg igazíthatják tovább azokat az énekléshez igény esetén.

 

Kapcsolódó tartalmak

Pipatúra

Buchmann-Horváth Emese

Lili bárónő bemutató a Városmajorban

Utasi Nikolett

Ördögölő Józsiás – Budapesti Operettszínház, 2013.03.27. (Kerényi/Szerényi, Vágó, MÁZS, Nádasi, Földes, Bálint, Kékkovács, Peller A., Peller K.)

Buchmann-Horváth Emese

Vámpírok bálja 200. előadás

Sándor Petra

További három évig kap támogatást a Szegedi Szabadtéri Játékok

admin