Hírek, beszámolók

A Whiplash rendezőjének musicaljével nyit a velencei filmfesztivál

Damien Chazelle La La Land című, Ryan Gosling és Emma Stone főszereplésével forgatott musicaljével nyílik meg a 73. Velencei Nemzetközi Filmfesztivál augusztus 31-én.

A fesztivál versenyprogramjában is szereplő La La Land a hollywoodi musicalek aranykora előtt tiszteleg egy mai történettel. Gosling dzsesszzongoristát alakít, aki beleszeret a feltörekvő színésznőbe (Stone), ám amikor kezdenek befutni, a problémák is megszaporodnak körülöttük. J.K. Simmons, aki a Whiplash-ban nyújtott játékáért Oscar-díjat kapott, szintén szerepel a filmben, amelynek sztárjai között ott van még az énekes John Legend is – ismertette pénteken a The Guardian.

“A La La Land nem a musical újrafelfedezése, inkább azt mondanám, hogy újraindítja a brandet. Ha a Whiplash révén felfedeztünk egy új filmest, a La La Landdel Hollywood nagyszerű rendezői közé nyert bebocsátást” – jelentette ki Alberto Barbera, a velencei mustra művészeti igazgatója.

A tavalyi fesztivált az Everest című hegymászódráma nyitotta, amely később mérsékelt sikert aratott a mozikasszáknál, ám korábban olyan nyitófilmek vezették be a velencei mustrát, mint a Birdman vagy a Gravitáció.

A 31 éves Chazelle Whiplash című dobosdrámája három Oscart nyert és további kettőre jelölték, köztük a legjobb film díjára is.

Goslingot legutóbb a Rendes fickók című vígjátékban láthatta a közönség Russell Crowe oldalán. Következő bemutatói között lesz Terrence Malick rendezésében a Weightless, majd a Szárnyas fejvadász 2. is. 

A világ legrégibb filmfesztiváljának nemzetközi zsűrijét idén Sam Mendes, az Amerikai szépség, A kárhozat útja, a Skyfall és a Spectre filmek rendezője vezeti. A mustrát augusztus 31. és szeptember 10. között rendezik a lagúnák városában.

Forrás: MTI

Kapcsolódó tartalmak

Mégsem lesz Funny Girl a Broadway-n

Volf Anna

Feke Pál: Musical Live koncert Sopronban

Vincze Dániel

Meghallgatást hirdettek a Shrek főszerepeire

Vincze Dániel

István a Margitszigeten

admin

I love musical (Városmajori Szabadtéri Színpad, 2012. július 10.)

Czitrovszky Balázs