Hírek, beszámolók

A zene világnapja – No Matter What

A rádiókból is sokaknak ismerős dal eredetileg a Webber és Jim Steinman által közösen jegyzett Whistle Down the Wind című musicalből származik, melyet a szerzők az 1961-es azonos című film alapján írtak. A darabot 1996-ban mutatták be Washingtonban Harold Prince rendezésében. Többségében negatív kritikákat kapott az előadás, és az 1997-re tervezett Broadway-premiert le is fújták a bemutató bukása miatt. A West Endre 1998-ban került az átdolgozott mű, és az itteni produkciót már siker koronázta: 1044 előadást ért meg az Aldwych Színházban.

A musicalből készült CD-t az eredeti, 1998-as londoni szereposztás énekelte fel, a No Matter What a darab első felvonásának végén hangzik el. Egy szökött fegyencet bújtató gyerekek (akik a férfit Jézusnak hiszik), illetve az ugyanőt kereső dühös felnőttek szólamai váltják egymást a dalban.

1998-ban a mű 12 dalából válogatás CD készült olyan híres popénekesek közreműködésével, mint Tom Jones, Boy George, Meat Loaf, Bonnie Tyler vagy Tina Arena. A No Matter What című dalt a Boyzone dolgozta fel.

A Boyzone természetesen ezek után koncertjein is számos alkalommal előadta a sikerdalt, a következő felvételen egy jótékonysági eseményen Pavarottival együtt éneklik.

2002-ben Pekingben egy nagyszabású koncerten adták elő neves musicalszínészek, énekesek Webber legnépszerűbb dalait. Az előadásból DVD is készült, melyet Masterpiece néven adtak ki. A következő videón a pekingi koncert sztárjai, Elaine Paige, Kris Philips, Sandy Lam és Tony Vincent éneklik a No Matter Whatot a kórus közreműködésével.

A dal népszerűségének köszönhetően olyan válogatás albumokra is felkerült, mint a 101 Songs From The Musicals, ahol egy Meat Loaf által készített verzió hallható.

Szöllösi Eszter

Kapcsolódó tartalmak

The Show Must Go On – Queen Tribute Concert Show

oldadmin

A Szépség és a Szörnyeteg – Madrid

Nagy Péter

Csakazért is szerelem (fotóspróba) – Turay Ida Színház

Vincze Dániel

„József Attila aktuálisabb, mint valaha”

Mezőfi Orsolya

Kaliforniai álom 2. – A film születése

Vincze Dániel