Hírek, beszámolók

Abigél a Vörösmarty Színházban

Székesfehérvárra érkezik április 17-én Kocsák Tibor és Miklós Tibor musicale. A darabot Somogyi Szilárd rendezésében, Vágó Bernadett és Vágó Zsuzsi főszereplésével láthatja a közönség.

Az előadás új aspektusból közelít a szívet melengető, síros-nevetős történethez. Az egész Gina, a tizenéves gimnazista lány egy drámai pillanatban történő visszaemlékezése, életének egy meghatározó korszakának újraélése. A fordulatos regény lehetőséget ad egy eddig nem látott színpadi adaptációra.

2004 nyarán a Kossuth-díjas írónő Álarcosbál regényéből Somogyi Szilárd musicalt készített. Szabó Magda látta ezt az előadást, és nagyon boldog volt, hogy a musical műfajában is megjelenik. Igazán ez “törte meg a jeget”, hiszen sokan sokszor kérték tőle az Abigél című regényt is, hogy musicalt írjanak belőle.

Az Álarcosbál sikere után a rendező kapta meg tőle ezt a lehetőséget, s írta meg az Abigél szövegkönyvét. Társa lett a munkában Kocsák Tibor zeneszerző és Miklós Tibor dalszövegíró, akik már korábban, a Rock Színház idején vittek sikerre zenés műként olyan irodalmi remekeket, mint a Légy jó mindhalálig vagy az Anna Karenina.

Szabó Magda ajánlásával: „1943-ban Gina elbúcsúzik otthonától és azoktól, akiket szeret, mert az apja beadja a híres árkodi intézetbe. A kis gimnazistát a rideg világ, a szokatlan kegyetlen törvények lázadásra késztetik. Ám megtud valamit, ami maradásra bírja, önként vállalja a rabságot… Hogyan igazodik el a kis tizenéves lány ebben a felnőtt-titkoktól terhes világban? Vajon hihet-e a naiv diáklegendákban, amelyet a kertben álló, korsós leányt formázó szobor alakja köré fon a lányok képzelete? Írjon talán ő is levelet Abigélnek, aki mindig segít a bajbajutottakon…”

A Vörösmarty Színház és a Budapesti Operettszínház közös produkciójában Vitay Georginát kettős szereposztásban játssza Vágó Zsuzsi és Vágó Bernadett, Vitay tábornokot Földes Tamás és Pálfalvy Attila. Horn Micit Závodszky Noémi és Siménfalvy Ágota, Torma Gedeon igazgatót Hirtling István és Pálfalvy Attila alakítja, de a musical további szereplői között feltűnik Szabó P. Szilveszter, Füredi Nikolett, Homonnay Zsolt és Peller Anna is.

forrás: vorosmartyszinhaz.hu/ szinhaz.hu

Kapcsolódó tartalmak

Emeljük a tétet – az Operett jövő évadának jelszava

admin

Met Live in HD a Müpában: új produkciók a 2016/17-es évadban

Buchmann-Horváth Emese

A nyomorultak sajtótájékoztató Miskolcon

Buchmann-Horváth Emese

We Will Rock You szereplőválogatás

Buchmann-Horváth Emese

Szentivánéji tűzugrás a Múzeumok éjszakáján

Buchmann-Horváth Emese