Hírek, beszámolók

Szegeden az új Aida

Sir Elton John és Tim Rice musicaljét október 22-én a Szuntus Produkciós Irodával együttműködve mutatja be a Szegedi Szabadtéri Játékok. A Szegeden most először bemutatásra kerülő musicalben olyan ismert művészek lépnek fel, mint Oláh Ibolya vagy Xantus Barbara.

Az Aida budapesti nyári bemutatóját követően, október 22-én lesz látható Szegeden, Szurdi Miklós rendezésében

 

 

A zenés színpadok ismert operája, Verdi Aidája nézők százezreit kápráztatta el szerte a világban. Az ismert opera, lebilincselő és tragikus története nyomán írt musical zenéjét sir Elton John szerezte. A népszerű, többszörös Grammy-díjas zeneszerző, zenész és énekes sir Elton John olyan ismert musicalek szerzője, mint az Oroszlánkirály vagy a We Will Rock You. Az Aida musical változatát 1999-ben írta. Magyarországi ősbemutatója 2007-ben volt, amely egyben a németországit követően a 2. európai bemutató is volt.

Október 22-én Egyiptommá változik a Városi Sportcsarnok. Az ókor szellemét megidéző produkció főszerepét, Aidát, a Megasztár 1. részéből ismert Oláh Ibolya alakítja. Amneris hercegnő szerepében Xantus Barbara lesz látható. A két hercegnő között tipródó egyiptomi hadvezért, Radamest pedig Szerényi László kelti életre.

Az Aida című musicalt október 22-én, 19 órától a szegedi Városi Sportcsarnokban nézhetik meg. A produkcióra jegyek a REÖK jegyirodában (Szeged, Tisza L. krt. 56.) 3700 forinttól válthatóak. Belépőjegy vásárlására Üdülési Csekket is beválthatnak.

Kapcsolódó tartalmak

Színház és varázslat – kiállítás a Tolnay Szalonban

Buchmann-Horváth Emese

Kis éji zene Kristin Scott Thomas-szal

admin

12 bemutató a Békéscsabai Jókai Színház új évadában

Buchmann-Horváth Emese

Hamarosan Cigányszerelem premier a Budapesti Operettszínházban

Utasi Nikolett

190. ünnepi évad a Miskolci Nemzeti Színházban

Vincze Dániel