Hírek, beszámolók

Indul a varázs! – Musicalmesék bemutató az Operettszínházban

Musicalmesék

Hol volt, hol nem volt, hetedhét országon is túl, még az Andrássy úton is túl, valahol az Operettszínház csodálatos birodalmának mélyén éldegélt három különleges teremtés: Janza Kata, Polyák Lilla és Kékkovács Mara. A három tehetséges hölgy elhatározta, hogy hangja csilingelő szépségét megosztja a varázslatra és csodára éhes közönséggel. Lássuk csak, hogy miből áll a hölgyek bűbája! 

Első hozzávaló: Végy egy sikeres mesemusical lemezt!

A három művésznő nem először dolgozik együtt ebben a felállásban. Majd három éve, 2006 őszén még mindhárman a gyermekvárás áldott állapotában voltak, s úgy gondolták, ez a színpadmentes időszak tökéletes alkalom egy gyermeklemez elkészítéséhez. A korongon, mely a Mesemusicalek – musicalmesék címet kapta, részletek csendültek fel a gyermekek kedvelt musicaljeiből és rajzfilmjeiből. Ez a lemez alkotja tehát a most színpadra állított koncert alapját. 

Második hozzávaló: Legyen tökéletes a látványvilág!

A Budapesti Operettszínház, melynek kötelékében a művésznők is dolgoznak, a lehető legtökéletesebb helyszín ahhoz, hogy megannyi gyermek képzeletvilágát életre keltse. A teátrum arannyal hímzett belső tere már megadja a produkció alaphangját. Ehhez társul még az ismert musicalekből előkerülő csodaszép jelmezek kavalkádja, lásd A Szépség és a Szörnyeteg Bellejének aranyruháját vagy a Teamama maskaráját, de említhetném még a Disney-rajzfilmekből megismert Kis hableány ezüstös uszonyát vagy Aladdin varázsszőnyegét. Bármiben is lépjenek színpadra, a tündérek, azaz a három művésznő pompázatosan fest, szebbnél szebb nagyestélyikben énekelnek a lelkes közönségnek. Műsorszámaikat az Izzó víziók formáció vizuális trükkjei teszik még izgalmasabbá. Segítségükkel a háttérben elhelyezett kivetítőn megelevenedik az Oroszlánkirály szavannája, az Óz, a nagy varázsló legendás szivárványa vagy a Vuk erdei világa. A látvány egységéről Böhm György rendező, élménydesigner gondoskodott.

Harmadik hozzávaló: Tarts lépést a gyerekekkel!

A koncert alkotói tisztában vannak a célközönség izgő-mozgó természetével, ezért interaktív dialógusokkal, tánccal, énekléssel kötik le a gyermekeket. Mindjárt a produkció legelején a Szép nyári nap Neoton musical sztárja, Szabó Dávid tűnik fel a színpadon, mint ügyelő. Azt kérdezi, miért vannak még itt a gyermekek, hiszen a Rómeó és Júlia csak este kezdődik (a főpróba, melyen jómagam is részt vettem, délután kettőkor került megrendezésre). Az idő múlatására azt ötli ki, hogy megmutatja a gyerekeknek a színházat. A lurkók ezt üdvrivalgással fogadják. Csakhogy Dávid tervébe hiba csúszik, ugyanis megjelenik a színpadon három nagyszerűen éneklő hölgy, akik Kata, Lilla és Mara tündér néven mutatkoznak be a közönségnek. Innentől kezdve megmutatják, hogy milyen varázslatokra képesek. A produkciók állandó résztvevője még a koncert koreográfusa, Kocsis Tamás. Az alkotók a gyermekeket elkísérő szülőkre is gondoltak, hisz a műsor vége felé olyan klasszikusok csendülnek fel, mint a Dr. Bubó, a Kukori és Kotkoda vagy a Mézga család dallamai. Legvégül a Madagaszkár mese híres „Riszálom úgyis-úgyis!” zenéjére búcsúzik a három tündér és két nyalka segítője.

Kicsik és nagyok! Irány a Nagymező utca, hiszen mától egészen december 29-ig ti is részesei lehettek a Mesemusical varázskoncert produkciónak a Budapesti  Operettszínházban. 

Itt a vége, fuss el véle.

Utasi Nikolett

Kapcsolódó tartalmak

Én, József Attila a Magyar Televízióban

Sándor Petra

Csillagok éve CD a Heti Témában

Volf Anna

Spring Awakening – A jelenlegi Broadway Cast

Nagy Péter

Monte Cristo grófja az Aida főszereplőivel

Volf Anna

Musicalshow és zenés ősbemutató a Pannon Várszínház idei műsorán

Volf Anna