Hírek, beszámolók

Alt duett a Pécsi Harmadik Színházban

Bach Szilvia humoristaként ismert Magyarországon, kevesen tudják róla, hogy írt egy mini-musicalt Alt duett címmel, amit 2006-ban Kassán, majd 2007-ben Budapesten a Thália Színházban is bemutattak. 2012. október 15-én a Pécsi Harmadik Színházban is bemutatkozik, Stubendek Katalin és Dévényi Ildikó főszereplésével, Moravetz Levente rendezésében.

“Az Alt duettet én rendeztem és részben én írtam a zenéjét is. Hét dal van benne, melyet altban kell énekelni. A darab arról szól, ami mostanában a médiában folyik. Mondhatni bekukucskálás azoknak a mai művészeknek az életébe, akiknek még maradt gerince. Bemutatja, hogy mi történik azzal, aki nem áll be a sorba” – nyilatkozza Bach Szilvia a kassai bemutatót követően.

A tartalomból: Adott egy színésznő (Zizi), aki “mindent érez, és mindent lát”, és adott egy barátnő (Hédi-írónő), aki látja a színésznőt és felkéri Nofertiti szerepére új darabjában. Zizi pedig színésznőhöz méltón kéreti magát, vitatkozik, játszik, titkolózik, és persze kételkedik. Aztán egyszer csak megcsörren a telefon… de persze Zizi csak a darab végén fedi fel titkát. Addig is beszélnek a média korcs világáról, szerelmeikről, a művészet élhetetlenségéről, félelmeinkről.

 

Kapcsolódó tartalmak

Sondheim-premier New Yorkban

admin

Hol utca hány- mindennapi musical az Ódry Színpadon

halasi.vivien

Tisztelet a hősöknek!

Rechtenwald Kristóf

Újabb opera a Budapesti Operettszínház műsorán

Volf Anna

Chicago bemutató Dunaújvárosban

halasi.vivien