Hírek, beszámolók

Angol nyelvű Sweeney Todd előadás készül Budapesten

Az esō theatricals különleges, nemzetközi összefogás keretein belül mutatja be angol nyelven a Sondheim klasszikust szeptember 16-án, 17-én és 18-án az IBS Színpadon.

A Music Theatre Internationallel kötött megállapodás alapján az esō theatricals egyesület három alkalommal állítja színpadra a Sweeney Toddot, a színész és Megasztár döntős Pál Tamás főszereplésével. Szövetségesét, Mrs. Lovettet Stróbel Dóra alakítja. Bardóczy Attila játssza a mániákus Turpin bírót, míg Anthony Hope szerepében az amerikai Chris Huntert láthatja a magyar közönség. A fiatal Johannát Pászthy Viktória kelti életre. A nemzetközi szereplőgárdát kiegészíti még a brazil Nicole Chufi (Tobias Ragg), az olasz Mario Cossu (a Bérenc), a kanadai Antoinette Fekete (a Koldusnő), valamint Balázs András (Adolfo Pirelli).

“A történet Sweeney Toddról, az igazságtalanul száműzött borbélyról szól, aki visszatér a 19. század Londonjába, hogy bosszút álljon a kéjéhes Turpin bírón, aki elítélte őt, majd elrabolta fiatal feleségét. A bosszúhoz Mrs. Lovetten, egy csőd szélén álló pitebolt találékony tulajdonosán át vezet az út, mely felett Todd borbélyüzletet nyit. Mrs. Lovettre rámosolyog a szerencse, mikor Todd vérszomjának köszönhetően egy új hozzávalóval bővül húsos pitéinek receptje. A pite hatalmas népszerűségnek örvend London-szerte, a vérontás pedig épp, hogy csak kezdetét vette…” írja az MTIShows.com oldal a musicalről.

A nemzetközi produkciót Peter Schueller, amerikai-magyar rendező vezeti, aki alig várja, hogy a közönséget egy igazán felejthetetlen élménnyel gazdagíthassa. „Olyan magával ragadó produkciót szeretnénk létrehozni, ahol a közönség maximálisan az előadás részesének érezheti magát. Zsigeri reakciókat akarunk kiváltani rendkívül realisztikusan megformált szereplőkkel, és a színpadon zajló, érzelmileg erősen kontrasztos történésekkel.”

A produkció további alkotói a zenei rendező Geoffrey Pope, aki Los Angelesből érkezik Budapestre, Izak Furstenberg, dél-afrikai világosító, valamint további két magyar, az angliai Arts University Bournemouth látványtervező hallgatója, Konkoly Nikolett és Maracskó András, kellékes.

A produkció három alkalommal lesz látható az IBS Színpadon (1021 Budapest, Tárogató út 2-4.) szeptember 16-án és 17-én 19.00, valamint szeptember 18-án 14.30 órakor. Jegyek 3000 forintos áron vásárolhatók a helyszínen, illetve az esotheatricals.com oldalon.

Az előadás eredeti angol nyelven, magyar felirattal kerül bemutatásra.

További információk az egyesületről és az előadásról: www.esotheatricals.com, www.facebook.com/esotheatricals.

Forrás: eső theatricals

Kapcsolódó tartalmak

Mária

Rechtenwald Kristóf

Félúton a Fórum felé (Thália Színház – 2015.06.10.)

Buchmann-Horváth Emese

Betlehem csillaga – gyermekelőadás a jótékonyság jegyében

admin

Újra működésben a "macskafogó"

Rechtenwald Kristóf

Ma osztják a Tony-díjakat

admin