Hírek, beszámolók

Anna Karenina vendégségben a Vörösmarty Színházban

A családtörténetek állnak a középpontban a székesfehérvári Vörösmarty Színház 2011-2012-es évadjában.

A nagyszínpadon hat bemutatót és egy vendégprodukciót, a stúdiószínpadon egy, a Pelikán teremben három premiert és egy beavató színházi előadást láthat a közönség. Az első olvasópróbák már megkezdődtek – mondta Quintus Konrád, a Vörösmarty Színház munkáját az előző igazgató leváltása miatt május óta irányító megbízott igazgató-helyettes a keddi évadnyitó társulati ülésen.

Silló Sándor rendezésében L. Frank Baum Óz, a csodák csodája című darabjával kezdődik a székesfehérvári évad a nagyszínpadon, a stúdiószínpadon Israela Margalit Trio című darabját viszi színre Galambos Péter.
A továbbiakban a teátrum nagyszínpadán Hargitai Iván rendezésében Tasnádi István Finito című darabja kerül színre, a tervek szerint októberben. Mohácsi János rendezésében láthatják majd a nézők Kálmán Imre Csárdáskirálynő című nagyoperettjét; a darab tervezett időpontja december.
Az évad második felének elején Osztrovszkij A vihar című drámájának lesz premierje Valló Péter rendezésében, Árkosi Árpád viszi színre az áprilisra tervezett előadást, Molnár Ferenc A testőr című darabját. Az idei évad záró produkciójaként és a következő évad elő bemutatójaként Ray Cooney Család ellen nincs orvosság című darabját mutatja be a teátrum.

A veszprémi Petőfi Színházzal való együttműködés jegyében Miklós Tibor és Kocsák Tibor Anna Karenina című vendégprodukcióját láthatja majd a több előadásban a székesfehérvári közönség, a Vörösmarty Színház cserébe a Kabaréval mutatkozik be Veszprémben.

A Pelikán Teremben – a teátrum kamaraszínházában – Zsurzs Kati A rózsát nevető királykisasszony című mesejátékát, Shakespeare Rómeó és Júliáját, valamint Két összeillő ember címmel Csikós Attila darabját tekintheti meg a publikum, továbbá egy beavató színházi előadásra is készül a teátrum.

Az évadnyitó társulati üléssel egy időben elindult a színház új, a korábbinál “fiatalosabb”, áttekinthetőbb honlapja.

forrás: MTI

Kapcsolódó tartalmak

Tavaszébredés – West End

Nagy Péter

Én, József Attila CD bemutató (Madách Színház, 2012. október 18.)

Czibulka Stella

Nyílt meghallgatást tartanak a német Tavaszébredésre

admin

Elfújta a szél próba – Gubik Petra

Liga Mihály

Détár Enikő utoljára a Macskákban

Buchmann-Horváth Emese