Hírek, beszámolók

Visszatér Londonba az Aspects of Love

1989-ben mutatták be a londoni West Enden Andrew Lloyd Webber Aspects of Love című musicalét Michael Ball és Ann Crumb főszereplésével, Trevor Nunn (Nyomorultak, Macskák, A Little Night Music) rendezésében. A musical nyáron tér vissza Londonba, méghozzá az off-West End egyik legfelkapottabb színházába, a Menier Chocolate Factory-be.

Menier Chocolate FactoryA közel 200 férőhelyes kis színház az elmúlt években sikeres musical-felújításaival vívott ki elismerést. Zenés produkcióik közül több a West Enden és a Broadway-n folytatta a sikerszériát.
A sorban az első a Sunday in the Park with George (2005) című Sondheim-musical felújítása volt, mely Daniel Evans és Jenna Russell főszereplésével 5 Olivier-díjat nyert és 9 Tony-jelölést is begyűjtött.
2006-ban az A Little Shop of Horrors felújítása következett, mely szintén eljutott a West Endre.
A 2008-as La Cage Aux Folles (Őrült nők ketrece) is átkerült a West Endre, áprilistól pedig a Broadway közönsége is láthatja az előadást Douglas Hodge és Kelsey Grammer főszereplésével.
A szintén 2008-ban bemutatott Sondheim-felújítás, az A Little Night Music a Menier után a West Enden és a Broadway-n is sikert aratott, a New York-i produkcióban Catherine Zeta-Jones és Angela Lansbury bűvöli el a közönséget estéről estére.
Mi is beszámoltunk róla, hogy nyáron a Paradise Found című musical világpremierének ad majd otthont a Chocolate Factory. A tervek szerint az előadás az off-West End után a Broadway-t veszi célba.

A Paradise Found után a nyári hónapokban az Aspects of Love veszi át a stafétabotot. Webber musicalének eredeti változatát szintén Trevor Nunn rendezte, ám a kritikusok nem voltak elragadtatva a hatalmas díszletek közé helyezett intim szerelmi történet színpadra állításától. A kevésbé látványos megvalósítás szerintük jobban hasznára vált volna a produkciónak. A Chocolate Factory kis színpadán minden bizonnyal az eredetitől lényegesen eltérő, minimalista  előadást láthat majd a közönség. A szereposztásról még nem adtak tájékoztatást az illetékesek.

Michael Ball: Love Changes Everything (1989)

Kapcsolódó tartalmak

Ma mutatják be az Evita című musical új rendezését a Margitszigeten

Volf Anna

Éljenek a franciák, és a száz éve született Edith Piaf!

Buchmann-Horváth Emese

Nyerj jegyet a bécsi Producerekre!

admin

Nyolc nagyszínpadi bemutató lesz a Veszprémi Petőfi Színházban

Volf Anna

A víg özvegy visszatér a Budapesti Operettszínház színpadára

Buchmann-Horváth Emese