Hírek, beszámolók

Szegedre érkezik az Aranycsapat

Fenyő Miklós és Tasnádi István Aranycsapat című zenés darabját február 19-én mutatják be a Szegedi Nemzeti Színházban.
 
Tasnádi István az egyik legtöbbet játszott kortárs szerző, számos bemutatójának egy részét testvére, Tasnádi Csaba rendezte. Ez a helyzet a szegedi színház mostani bemutatójával is, amelyhez kapcsolódóan a rendezővel és a főszereplőkkel találkozhat a közönség február 11-én 17 órától a Somogyi-könyvtár 1. emeleti folyóirat-olvasótermében. Beszélgetőtárs: Arany Mihály, a szegedma.hu újságírója.
 
Az Aranycsapat az 1954-es labdarúgó világbajnokság idején játszódik. A Fenyő Miklós révén rock and rollos hangulatot ígérő produkció a Viharos gólöröm két nagyiramú félidőben alcímet viseli. A bemutató napján megkoszorúzzák az Aranycsapat szobrát a Korányi fasoron.
 
A darab ősbemutatója 2006. május 20-án volt a József Attila Színházban, Méhes László rendezésében. A szereposztásban olyan kiváló színészeket találunk, mint Esztergályos Cecília, Bodrogi Gyula, Sztankay István, Andorai Péter, Fenyő Miklós illetve Miller Zoltán. A  nagysikerű darabot később a Magyar Televízió is sugározta.
 
Mint arról már tavaly májusban hírt adtunk, a Szegedi Nemzeti Színház a 2009/2010-es évadra tervezte az Aranycsapat szegedi bemutatóját. A premier időpontja immáron kitűzve, a foci és a rock’n’roll rajongóinak nincs más dolguk, mint jegyet váltani, valamint ellátogatni a ferbuár 11-én megrendezésre kerülő közönségtalálkozóra.

Kapcsolódó tartalmak

Új helyszínen a Pozsonyi Piknik

Buchmann-Horváth Emese

Évadzáró társulati ülés a Miskolci Nemzeti Színházban

halasi.vivien

Interjú Götz Attilával

Sándor Petra

Elfújta a szél előzetes (Szeged, 2012. december 15.)

Czibulka Stella

Spring Awakening – Original Broadway Cast Album

Vincze Dániel